Читај ми!

Srbija bolja od Finske, obezbeđen plasman u četvrtfinale EP

Srbija – Finska 3:0. Odbojkaši Srbije savladali su Finsku u trećem kolu Grupe A na Evropskom prvenstvu u Poljskoj i kao prvoplasirani iz grupe plasirali se direktno u četvrtfinale takmičenja. Srbija će u borbi za polufinale igrati protiv pobednika meča osmine finala u kom se sastaju selekcije Bugarske i Finske.

Odbojkaška reprezentacija Srbije igraće u četvrtfinalu Evropskog prvenstva u Poljskoj, pošto je posle pobede nad Finskom od 3:0 (25:20, 25:18, 34:32) obezbedila prvo mesto u Grupi A.

Izabranicima Nikole Grbića za prvo mesto bilo je dovoljno da osvoje dva seta protiv Finaca, ali oni su se potrudili da među osam najboljih ekipa na kontinentu odu sa tri pobede.

U prva dva seta Srbija je dominirala. Finska je pokušavala snažnim servisima da ugrozi vođstvo "orlova", ali u tome je uspevala tek na trenutke.

U trećem setu došlo je do opuštanja srpskog tima, što je Finska pokušala da iskoristi i osvoji makar set.

Ipak, posle velike borbe, Srbija osvaja taj deo igre sa 34:32 i stiže do pobede od 3:0.

Najefikasniji u redovima Srbije bili su Uroš Kovačević i Aleksandar Atanasijević sa po 12 poena, Nemanja Petrić i Srećko Lisinac su poentirali po 11 puta, a Dragan Stanković osam.

U poraženom timu najbolji je bio Oli Peka Ojansivu sa 16 poena.

Srbija će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz duela između drugoplasirane ekipe iz Grupe C, što je Bugarska, i trećeplasirane ekipe iz Grupe A, a to je selekcija Finske.

Mečevi osmine finala na programu su u sredu.

U Krakovu će igrati Poljska i Slovenija, odnosno Bugarska i Finska, a u Katovicama se sastaju selekcije Italije i Turske, odnosno Francuske i Češke.

Izabranici Nikole Grbića će u utorak iz Gdanjska otputovati u Krakov čarter letom zajedno sa selekcijama Poljske i Finske.

Ovako je protekao meč:

19.11 – Srbija osvaja i treći set sa 34:32 i sa pobedom od 3:0 ide u četvrtfinale Evropskog prvenstva.

Fantastičan set odigrali su srpski i finski odbojkaši. Finci su imali prednost na tehničkim tajm-autima (8:5, 14:6), ali se Srbija oba puta vratila u set. Imali su Finci i nekoliko set-lopti, ali Grbićevi momci su sve izdržali i završili meč u tri seta. 

18.30 – Srpski odbojkaši su sa dva osvojena seta protiv Finske obezbedili prvo mesto u Grupi A i direktan plasman u četvrtfinale šampionata. 

18.25 – Srbija ubedljivo dobija drugi set – 25:18.

Srpski odbojkaši dobro su počeli set, poveli sa 8:5, ali je onda usledio period nešto slabije igre, što je Finska iskoristila i došla do prednosti od 14:13. Srbija pravi seriju od 3:0, a zatim ulazi u ritam i stiže do 23:16. 

17.57 – Srbija osvaja prvi set rezultatom 25:20.

Sigurna igra srpskog tima, koji je vodi tokom čitavog seta (8:16, 16:10). Finci su u finišu stigli do tri poena zaostatka (21:18), ali, zahvaljujući servisu Atanasijevića i napadima Petrića, Srbija osvaja prvi deo igre. 

17.30 – Počeo je meč između Srbije i Finske. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво