Srbija savladala domaćina Poljsku na startu Evropskog prvenstva

Odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je domaćina Poljske na otvaranju Evropskog prvenstva sa 3:0 po setovima (25:22, 25:22, 25:20).

Odbojkaška reprezentacija Srbije sjajno je započela šampionat Evrope u Poljskoj, pošto je na Nacionalnom fudbalskom stadionu u Varšavi, pred skoro 70.000 gledalaca savladala selekciju domaćina 3:0 (25:22, 25:22, 25:20).

Izabranici Nikole Grbića preostale dve utakmice u A grupi odigraće u Gdanjsku, u subotu protiv Estonije i dva dana kasnije protiv Finske.

Prvoplasirane reprezentacije iz svake od četiri grupe direktno idu u četvrtfinale, dok će drugoplasirane i trećeplasirane selekcije igrati u osmini finala.

Tok meča: 

20.15 – Kraj meča, eprezentacija Srbije osvaja i treći set, ovoga puta rezultatom 25:20 i sa 3:0 u setovima pobeđuje Poljsku.

21.32 – Osvaja Srbija i drugi set istim rezultatom 25:22 i sada ima velikih 2:0 u setovima.

21.00 - Reprezentacija Srbije osvaja prvi set rezultatom 25:22. 

20.30 – Počeo je meč u Poljskoj.

Reprezentaciji Srbije pripala je čast da na otvaranju igra protiv domaćina i to na fudbalskom stadionu u Varšavi.

Selektor srpskih odbojkaša Nikola Grbić očekuje da njegova ekipa pruži maksimum protiv domaćina Poljske na početku Evropskog prvenstva.

"Očekujem da pružimo najbolju partiju koju u ovom momentu možemo, to bih zaista voleo da uradimo. Zdravi smo i očekujem da ćemo svi biti spremni", rekao je Grbić u Varšavi.

"Uslovi su jednaki, Poljaci nemaju više vremena od nas da se priviknu na ambijent. Imali smo toliko vremena da momci osete salu i rade neke stvari koje treba da se probaju kada ambijent nije uobičajen", kazao je Grbić.

Reprezentativac Srbije Aleksandar Atanasijević rekao je da ne može da obeća pobedu.

"Svaki put kada obećamo nešto, završi se drugačije. 2014. godine smo previše razmišljali o ambijentu, a sada moramo da mislimo samo o svojoj igri, ne i spoljnim faktorima", rekao je Atanasijević.

Srbija će posle Varšave takmičenje nastaviti u Gdanjsku protiv Estonije (26. avgust) i Finske (28. avgust).

Pobednici grupa direktno će se plasirati u četvrtfinale, a drugoplasirane i trećeplasirane selekcije igraće u osmini finala. Na 30. prvenstvu Evrope učestvuje 16 selekcija koje su podeljene u četiri grupe. Titulu brani Francuska.

Direktan prenos meča Srbija - Poljska možete pratititi od 20.30 časova na Drugom programu RTS-a, kao i putem lajv striminga na našem portalu. 

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара