Terzić: Imamo šanse za najviši plasman na EP

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić smatra da je njegova ekipa po kvalitetu među tri najbolje u Evropi i veruje da ima šanse za najviši plasman na predstojećem Evropskom prvenstvu.

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije počela je danas pripreme za predstojeće Evropsko prvenstvo, koje će se od 22. septembra do 1. oktobra održati u Azerbejdžanu i Gruziji.

"Realni da budemo, reprezentacija Srbije je po kvalitetu sigurno među tri u Evropi. Naša želja je, naravno, da budemo prvaci ako je ikako moguće i sve ćemo učiniti da bude tako", rekao je Terzić.

Reprezentacija Srbije je na prošlom EP osvojila bronzanu medalju, a selektor Terzić je naveo da bi bilo neozbiljno davati bilo kakva obećanje pred ovogodišnji šampionat Evrope.

"Bilo bi neozbiljno bilo šta obećavati. Čeka nas dvostruki uzastopni šampion Rusija, Holandija je bila četvrta na Olimpijskim igrama, Italija je na Gran Priju pokazala dobru igru... Ima tu još ekipa koje pretenduju na najviši plasman. Međutim, ako budemo spremni, ako devojke budu zdrave, imamo šanse za najviši plasman", rekao je selektor Srbije.

Srpske odbojkašice su se danas okupile u Beogradu, a potom su otputovale na Kopaonik gde će obaviti prvu fazu priprema do 30. avgusta.

"Posle Gran Prija i dobrog rezultata koji smo napravili, devojke su imale nekoliko slobodnih dana i sad krećemo u novi ciklus priprema. Neće to biti klasične pripreme koje radimo na početku svake sezone, to će biti praktično nastavak priče iz Gran Prija. Najvažnije je da imamo dovoljno vremena i da su devojke zdrave, tako da očekujem kvalitetne pripreme i da na EP odemo spremniji nego na Gran Pri", rekao je Terzić.

Odbojašice Srbije će igrati u Grupi D, u Gendži, sa selekcijama Češke, Holandije i Belgije.

Terzić je na pripreme pozvao 16 igračica, a umesto Sanje Malagurski, koja će zbog oporavka od povrede ostati u Beogradu još nekoliko dana, na Kopaonik je otputovala Katarina Lazović.

Tehničari: Ana Antonijević, Bojana Živković i Slađana Mirković.

Korektori: Ana Bjelica, Tijana Bošković, Katarina Lazović.

Libera: Jelena Blagojević i Teodora Pušić.

Blokeri: Milena Rašić, Stefana Veljković, Jovana Stevanović i Mina Popović.

Primači: Brankica Mihajlović, Tijana Malešević, Bjanka Buša i Bojana Milenković.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво