Grbić: Ambicije uvek velike, cilj borba za medalju

Selektor muške odbojkaške reprezentacije Srbije Nikola Grbić rekao je da su ambicije ekipe uvek velike i da je cilj da se na predstojećem Evropskom prvenstvu u Poljskoj bori za medalju.

"Kao i uvek naše ambicije su velike. Želimo da uđemo u borbu za medalje. Svesni smo da ima dobrih ekipa koje igraju vrhunsku i dobru odbojku i ako nismo 100 odsto koncentrisani i agresivni i ako ne igramo dobro, rizikujemo da izgubimo od bilo koga. To potvrđuju rezultati kvalifikacija koje su u toku. Svesni smo da je put do borbe za medalju jako težak, ali mislim da imamo kvalitet za to i da ćemo uspeti da ostvarimo cilj", rekao je Grbić.

Odbojkaška reprezentacija Srbije okupila se u Beogradu na počeku priprema za Evropsko prvenstvo, koje će se od 24. avgusta do 3. septembra održati u Poljskoj. Prvi deo priprema odbojkaši Srbije će obaviti na Palama, a selektor će na raspolaganju imati 17 igrača.

Kako se navodi na sajtu Saveza, na Pale nije otputovao Aleksa Brđović zbog lekarskih ispitivanja, a saigrače će tamo dočekati Dragan Stanković, Nemanja Petrić i Nikola Rosić po dogovoru sa Nikolom Grbićem.

"Okupljamo se 14 dana od poslednje utakmice, imamo četrii nedelje priprema pre početka EP i trudićemo se da zalaganjem i radom koji smo već pripremili pre mesec dana, nadomestimo nedostatak vremena. Brđović je ostao zbog nekih stvari koje treba da proveri sa lekarima, videćemo da li će se situacija poboljšati. Drugi deo priprema obavićemo u Beogradu, videćemo da li ćemo skraćivati spisak. Nadam se da će zdravlje da nas posluži i da ćemo spremni otići na turnir", naveo je selektor.

"Znali smo da su skraćene pripreme i nadam se da ćemo što bolje iskoristiti ovo vreme. Turnir počinjemo dan ranije jer igramo na stadionu sa domaćinom Poljskom", dodao je Grbić.

Korektor Srbije Aleksandar Atanasijević rekao je da je Evropsko prvenstvo najvažnije takmičenje u ovoj godini.

"Za to smo se pripremali od samog starta, čak i mi koji smo dobili dužu pauzu, dobili smo je da bismo bili spremniji za ono što sledi. Biće jako teško, grupa je jedna od težih, ali radićemo dobro. Dobro smo radili za Svetsku ligu, ali je izostao rezultat, nadam se da ćemo sada ostvariti dobar rezultat", naveo je on.

Atanasijević je rekao da se dobro oseća, da je zahvalan selektoru što mu je dao dve nedelje odmora i da se nalazi u "najboljoj formi u poslednjih 10 godina".

Srbija nije osvojila medalju na prethodnom Evropskom prvenstvu 2015. godine, ali je tada bila druga u Svetskoj ligi.

"Posle sjajnog rezultata u Svetskoj ligi katastrofalno smo tada odigrali EP. Nadam se da će ove godine biti suprotno. Posle petog mesta u Svetskoj ligi nadam se dobrom rezultatu na EP. Biće teško, danas svi dobro igraju, a mi moramo da igramo maksimalno jer ako ne bude tako, možemo da izgubimo protiv Estonije, Finske, protiv bilo koje ekipe. Radićemo maksimalno koncentrisano od prvog dana, to je jedini pravi put da se dođe do rezultata", rekao je Atanasijević.

Posle 12 dana na Palama ekipa će se pripremati u Beogradu, gde će odigrati dve pripremne utakmice sa Slovenijom.

Na Grbićevom spisku su tehničari: Nikola Jovović i Maksim Buculjević.
Korektori: Aleksandar Atanasijević i Dražen Luburić.
Libera: Nikola Rosić, Neven Majstorović i Goran Škundrić.
Blokeri: Dragan Stanković, Marko Podraščanin, Srećko Lisinac, Petar Krsmanović i Aleksandar Okolić.
Primači: Uroš Kovačević, Marko Ivović, Nemanja Petrić, Milan Katić i David Mehić.

Odbojkaška reprezentacija je 25. puta učestvovala na dosadašnjih 29 šampionata Evrope i osvojila 10 medalja: dve zlatne, srebrnu i sedam bronzanih.

Srbija je do sada odigrala 184 utakmice i ostvarila 100 pobeda i 84 poraza.

Odbojkaši Srbije će na predstojećem turniru igrati u Grupi u A u Gdanjsku sa Poljskom, Finskom i Estonijom.

Prvenstvo će otvoriti Poljska i Srbija utakmicom na Nacionalnom fudbalskom stadionu u Varšavi, 24. avgusta od 20.30. U drugom kolu, 26. avgusta, Srbija će igrati protiv Estonije od 17.30 časova, a u poslednjem kolu, dva dana kasnije, protiv Finske u isto vreme.

Prvoplasirane reprezentacije iz sve četiri grupe će se direktno plasirati u četvrtfinale, dok će drugoplasirane i trećeplasirane selekcije igrati u osmini finala. Utakmice osmine finala i četvrtfinala igraće se u Krakovu i Katovicama, a polufinalni mečevi, kao i meč za treće mesto i finale u Tauron areni u Krakovu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво