Odbojkašice Srbije na finalnom turniru u Nanđingu

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je u Hongkongu selekciju Rusije sa 3:0, po setovima 26:24, 25:14 i 25:19, i tako se plasirala na plasirala na finalni turnir Gran Prija.

Srbija je i dalje vodeća selekcija u Gran Priju i prva koja je, posle domaćina Kine, izborila plasman na finalni turnir u Nanđingu.

"Rezultatom možemo da budemo zadovoljni. To je rezultat koji nas vodi na 'fajnal-siks'. Sigurno je da nam to mnogo znači. Samom utakmicom ne možemo da budemo toliko zadovoljni", rekao je selektor Srbije Zoran Terzić.

Izabranice Zorana Terzića ubedljivo su savladale Rusiju u prvom kolu Grupe G posle 82 minuta igre.

Rusija je bila blizu osvajanja prvog seta, pošto je prva stigla do set lopte i povela sa 24:23, ali je Srbija sa tri vezana poena preokrenula rezultat i dobila prvi set. Nakon toga, Srbija je potpuno preuzuela kontrolu igre i rezultata.

"U prvom setu napravili izvanrendo 60 odsto, došli u situaiciju da Rusija ima set loptu. Odbranu nismo igrali. Nismo uspevali da organizujemo odbranu, a ni kontranapad. to nas dovelo u nezavidno. Posle smo krenuli da igramo odbranu, pojačali smo servis i stvari su došle na svoje mesto", rekao je Terzić.

On je kazao da ekipa mora da nauči da igra od samog početka u maksimalnom ritmu.

Srbija će u subotu u drugom kolu igrati protiv Japana od 7.15.

"Neće biti tako lako kao i prošlog vikenda, ali nadam se da možemo da pobedimo Japan. Nadam se da možemo da ostanemo na čelu tabele u ukupnom zbiru", rekao je on.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се