Srpske odbojkašice ubedljive protiv Japana

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije vratila se na pobednički kolosek u Gran priju, posle trijumfa nad domaćinom Japanom od 3:0 (25:21, 25:20, 25:20) U drugom kolu Grupe D drugog vikenda Gran Prija. Terzić: Borba za svaki poen i strpljenje.

Izabranicama Zorana Terzića je to prva pobeda u Japanu pošto su u petak poražene od Brazila, a četvrti trijumf u ovogodišnjem izdanju Gran Prija.

Najefikasnija u pobedničkoj ekipi bila je Milena Rašić sa 18 poena, Brankica Mihajlović je upisala 14, a Sanja Malagurski poen manje. Stefana Veljković je meč završila sa deset poena.

U redovima Japana najbolja je bila Sarina Koga sa 15 poena.

Odbojkašice Srbije se sutra u trećem, poslednjem kolu drugog vikenda sastaju sa Tajlandom od 9.10.

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije je prošlog vikenda u Turskoj ostvarila sve tri pobede maksimalnim rezultatom.

Terzić: Borba za svaki poen i strpljenje

Selektor Srbije Zoran Terzić rekao je da je da su njegove odbojkašice morale da se bore za svaki poen u pobedi nad Japanom i da protiv Tajlanda očekuje težu utakmicu.

"Utakmica je bila tačno onakva kakvu smo i očekivali. Bilo je potrebno da se borimo za svaki poen i budemo veoma strpljivi. Igrali smo dosta dobro i koncentrisano u nekim delovima utakmice, ali u pojedinim delovima nismo bili na visokom nivou", rekao je Terzić posle utakmice u Sendaiju.

"Sve u svemu, dobili smo Japan 3:0, što je dobro jer se retko dešavalo da ih pobedimo maksimalnim rezultatom", istakao je Terzić.

Naredni protivnik biće Tajland.

"Očekujem sličnu, možda još težu utakmicu protiv Tajlanda jer oni igraju specifičnu odbojku, nikad ne znaš odakle će ići napad. Moraćemo da serviramo bolje nego u poslednje dve utakmice", kazao je selektor Terzić.

Najefikasnija u srpskom timu Milena Rašić rekla je da je srećna zbog bolje igre.

"Igrale smo mnogo bolje u odnosu na prošlu utakmicu, borile smo se za svaku loptu. Drago mi je što koncentracija nije padala", rekla je Milena Rašić.

Sanja Malagurski je navela da je ekipa srećna zbog trijumfa nad domaćinom.

"Srećne smo zbog pobede i nova tri boda, što smo tri seta visoko držale koncentraciju. Nastavljamo da radimo jako, čeka nas još jedna teška utakmica i nadamo se novoj pobedi", istakla je Malagurski.

Ana Antonijević je rekla da je svaka pobeda dobrodošla.

"Bilo je teško, što fizički, što zbog poraza u prošloj utakmici. Nismo odigrale kako smo želele, ali je rezultatski bilo dobro. Može i mora bolje da bi se stiglo do finalnog turnira", rekla je Ana Antonijević.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво