Poraz srpskih odbojkaša od SAD

Odbojkaši Srbije izgubili su od SAD rezultatom 3:1 u prvom meču na Završnom turniru Svetske lige u brazilskoj Kuritibi. Srbiji je potrebna ubedljiva pobeda protiv Francuske u četvrtak (22.40, RTS 1), kako bi se plasirala u polufinale takmičenja.

Odbojkaška reprezentacija Srbije doživela je poraz od SAD u prvom meču Grupe K na Završnom turniru Svetske lige u brazilskoj Kuritibi.

Amerikanci su bili bolja ekipa i zasluženo su došli do poobede, ali utisak je da je tas na vagi mogao i na drugu stranu, da su izabranici Nikole Grbića bili koncentrisaniji u pojedinim trenucima meča.

Rival je lako došao do prvog seta (25:22), posle čega je Srbija zaigrala mnogo bolje. Ipak, Amerikanci "kradu" drugi set serijom od pet poena (25:23) i stižu do velike prednosti.

U trećem delu igre Srbija je dominirala (25:19), a slična igra viđena je i u poslednjem setu.

Ipak, Amerikanci u odsudnom trenutku pojačavaju servis, na šta srpski odbojkaši nisu imali odgovor, pa je pobeda pripala protivniku. 

Ipak, Srbija može do polufinala takmičenja, ukoliko u četvrtak ubedljivo savlada selekciju Francuske, koja je u prvom meču bila bolja od SAD sa 3:2.

Direktan prenos meča između Srbije i Francuske na programu je od 22.40, uz direktan prenos na Prvom programu RTS-a, kao i putem lajv striminga na našem portalu.

Tok meča: 

00.49 – Kraj meča, Amerikanci osvajaju četvrti set rezultatom 25:22 i dobijaju meč rezultatom 3:1.

00.36 – Srbija i na drugom tehničkom tajm-autu u četvrtom setu ima prednost – 16:14.

00.25 – Nastavljaju srpski odbojkaši u istom ritmu kao u trećem setu, pa na prvi tehnički tajm-aut u četvrtom delu igre odlaze sa vođstvom od 8:5.

00.15 – Bez većih problema Srbija osvaja treći set rezultatom 25:19 i smanjuje na 2:1 u setovima.

00.02 – Konačno Srbija igra onako kako smo navikli i na drugi tehnički tajm-aut u trećem setu odlazi sa prednošću od 16:10.

23.54 – Konačno srpski odbojkaši na tehnički tajm-aut odlaze sa prednošću, Srbija vodi 8:5 u trećem setu.

23.44 – Amerikanci dobijaju drugi set rezultatom 25:23, iako je Srbija vodila 23:21. Bolja koncentracija naših rivala u finišu seta donosi Amerikancima vođstvo od 2:0.

23.29 Još jednom Amerikanci stižu prvi do šesnaestog poena, vode 16:14 u drugom setu.

23.21 – Na prvi tehnički tajm-aut u drugom setu Amerikanci odlaze sa prednošću od 8:6.

23.09 – Imali su Amerikanci i sedam poena prednosti, Atanasijević sa klupe doneo svežinu u igri Srbije, čak i rezultatsku neizvesnost. Ipak, SAD osvajaju prvi deo igre rezultatom 25:22.

22.54 – Amerikanci prave zalihu, pa na drugi tehnički tajm-aut u prvom setu odlaze sa osetnijom prednošću – 16:11.

22.46 – Početak utakmice pripada Amerikancima, koji na prvi tehnički tajm-aut odlaze sa prednošću od 8:7.

22.40 – Počeo je meč između Srbije i SAD.

22.35 – U prvom današnjem meču, u okviru Grupe J, Kanada je sa 3:0 savladala selekciju Rusije, čime se plasirala u polufinale takmičenja.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво