Srbija savladala SAD na startu Svetske lige

Odbojkaši Srbije savladali su SAD sa 3:1 (25:18, 23:25, 25:20, 25:21) u prvom meču Svetske lige. Naredni meč izabranici Nikole Grbića igraju već u subotu, a protivnik će biti selekcija Belgije.

Počelo je novo izdanje Svetske lige u odbojci, a srpski reprezentativci započeli su takmičenje onako kako su završili prethodno – pobedom.

U prvom kolu grupe B, Srbija je u Novom Sadu savladala selekciju SAD sa 3:1 u setovima i pokazala da se nalazi u odličnoj formi.

Izabranici Nikole Grbića nedavno su neporaženi završili turnir u Hrvatskoj i obezbedili plasman na svetsko prvenstvo 2018. godine.

U Novom Sadu, Srbija je vodila u većem delu meča, nešto slabiju igru naši momci pružili su u drugom setu, koji je pripao protivniku, ali selektor zaista ima čime da bude zadovoljan.

Nardnu utakmicu Srbija igra već u subotu, a protivnik će biti selekcija Belgije, koja je u prvom meču današnjeg programa poražena od kanade rezultatom 3:2.

Ovako je protekao meč u Novom Sadu: 

21.01 - Kraj četvrtog seta, Srbija - SAD 25:21. Na prvom tehničkom tajm-autu Srbija je imala poen prednosti, koliko i na drugom - 16:15. Ušlo se u neizvesnu završnicu seta, ali Ivović odlično servira i, posle velike borbe, srpski odbojkaši osvajaju set, istovremeno i meč.

20.28 – Kraj trećeg seta, Srbija – SAD 25:20. Srbija stiže do tri poena prednosti već na prvom tehničkom tajm-autu. Posle ravnopravne igre, srpski odbojkaši dolazi do vođstva od 16:12, ali zatim prave seriju i prilično lako osvajaju treći set na meču.  

20.01 – Kraj drugog seta, Srbija – SAD 23:25. U drugom setu vodila se neizvesna borba. Na prvom tehničkom tajm-autu naši su vodili sa 8:7. Nastavljena je velika borba i na drugom tehničkom tajm-autu Amerikanci su vodili sa 16:13. Nakon pauze naši uspevaju da preokrenu rezultat i povedu 18:17. U finiš seta Amerikanci ulaze sa minimalnom prednošću 20:19. Naši ponovo preokreću na 22:21. Međutim protivnik prvi stiže do set lopte 24:23, i uspevaju da je iskoriste.

19.26 – Kraj prvog seta, Srbija – SAD 25:18. Naši odbojkaši su vodili od samog početka. U jednom trenutku vodili su i sa pet razlike - 14:9. Međutim, Amerikanci uspevaju da povežu redove i priđu na jedan razlike 18:17. Ipak Srbija u finiš seta ulazi sa tri poena prednosti 20:17. Naši potom rutinski privode set kraju dozvolivši protivniku da osvoji još samo jedan poen. 

19.01 – Počeo je meč u Novom Sadu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво