Odbojkaši bez izgubljenog seta osvojili turnir u Zagrebu

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije ubedljivo je osvojila turnir u Zagrebu i plasirala se na Svetsko prvenstvo.

Srbija je u poslednjem kolu turnira Grupe E druge runde kvalifikacija pobedila domaćina Hrvatsku sa 3:0 u setovima (25:23, 25:16, 25:21), posle sat i 19 minuta igre.

Srpski odbojkaši su turnir završila sa pet pobeda maksimalnim rezultatom.

Utakmicu je posmatralo 800 gledalaca u Domu odbojke "Bojan Stanić", a pratio je potpredsednik Odbojkaškog saveza Srbije Ivan Miljković.

Selektor srpskih odbojkaša Nikola Grbić rekao je da je njegova reprezentacija imala pravi pristup u Zagrebu i da ne treba da brine za rezultate ako tako nastavi.

"Drago mi je što smo obavili ono zbog čega smo došli. Nismo imali preterano velike poteškoće, osim drugog dana protiv Danske, a to je zato što nam je pristup bio veoma dobar. Nadam se da će da nam bude isti pristup do kraja reprezentativne sezone. Možemo da pričamo o rezultatima, da li će biti ovakvi ili onakvi, ali ako budemo imali ovakav pristup, mislim da rezultat neće izostati", rekao je Grbić u Zagrebu.

Selektor je naveo da ga brine povreda Dražena Luburića, koji je u prvom setu duela sa Hrvatskom osetio oštar bol u kolenu, ali je istakao da se nada da nije ozbiljno.

Kapiten reprezentacije Srbije Dragan Stanković rekao je da je bilo veoma važno da njegova ekipa u pobedničkom ritmu završi turnir.

"Svetska liga počine za pet dana i želeli smo da nastavimo sa dobrim igrama i pobedama. Dobio sam slobodno za vreme Svetske lige, ali ću bodriti saigrače i nadam se da će stići daleko. Trudiću se da se odmorim i spremim za Evropsko prvenstvo", rekao je Stanković.

Srbija će u narednom periodu igrati Svetsku ligu, a potom joj sledi Evropsko prvenstvo, koje će se od 24. avgusta do 3. septembra održati u Poljskoj.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво