Selektor Španije ne želi Nadala u publici

Selektor teniske reprezentacije Španije Emilio Sančes Vikario rekao je da ne želi da najbolji igrač sveta Rafael Nadal, iako povređen, prisustvuje duelu sa Argentinom u finalu Dejvis kupa.

Sančes Vikario je agenciji Asošiejted Pres pojasnio da bi prisustvo Nadala omelo ostale igrače Španije.

"Nadal privlači previše medijske pažnje. On je lider, uvek u centru pažnje, tako da će nam sigurno nedostajati. Imamo, ipak, odlične igrače, koji imaju dovoljno karaktera da predvode naš tim i pomognu mu da zaboravi na Rafu", kazao je Sančes Vikario.

Španski selektor je, takođe, ocenio da bi odsustvo Nadala moglo da bude i prednost za njegov tim, pošto bi Argentinci mogli da pokleknu pred ulogom favorita u duelu koji će se igrati od 21. do 23. novembra u Mar del Plati.

"Da je Rafa kao najbolji igrač sveta tu oni bi bili nacionalni heroji u slučaju pobede. Sada će pritisak biti mnogo veći za Argentinu", naveo je Sančes Vikario. Selektor Argentine Alberto Mančini, ipak, rekao je da odsustvo Nadala ne vidi kao problem za "gaučose".

"Takve izjave Španaca su normalne, ali i dalje mislim da su oni favoriti, iako je odsustvo Nadala dobra vest za nas", kazao je Mančini, koji je u tim uvrstio Huana Martina del Potra, Davida Nalbandijana, Hosea Akakuza i Agustina Kaljerija. Španiju će predstavljati David Ferer, Fernando Verdasko, Felisijano Lopes i Marsel Granjolers.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво