Читај ми!

Crvena zvezda i Novi Pazar u polufinalu

Odbojkaši Crvene zvezde savladali su Radnički u Kragujevcu sa 3:0 (25:11, 25:19, 25:15) i plasirali se u polufinale plej-ofa. Novi Pazar je u Nišu savladao istoimenog domaćina sa 3:0 (25:23, 25:19, 25:20) u setovima, pa su se i Pazarci sa dve pobede izborili za plasman u polufinale. Ove dve ekipe odmeriće snage u polufinalu.

Odbojkaši Crvene zvezde plasirali su se u polufinale plej-ofa Superlige Srbije, pošto su sa 2:0 u četvrtfinalnoj seriji savladali kragujevački Radnički.

Izabranici Dragana Kobiljskog su silovito započeli meč. Na tehničkom tajm-autu prvog seta naši odbojkaši su već imali ubedljivu prednost od 4:12. Stečeno vođstvo su održavali sve do završnice, kada je na servis liniju stao Milutin Nejić. Naš tim je tada nanizao šest poena, sa dva asa Nejića došao do 14 set lopti, i drugu iskoristio za vođstvo – 11:25.

Drugi set je bio malo uzbudljiviji. Na početku su se ekipe smenjivale u vođstvu, da bi Zvezda na polovini seta povela sa 9:12. Serijom od 1:5 i blokom Vuka Milutinovića, crveno-beli su poveli sa 11:17. Međutim, domaći se nisu predavali, i sa pet uzastopnih poena smanjili su zaostatak na 16:17. Naša ekipa je ponovo uspela da rezultatski "pobegne" rivalu (17:20), a u samoj završnici sa četiri uzastopna poena, poslednja dva osvojio je Aleksandar Blagojević, i duplirano je vođstvo – 19:25.

Na početku trećeg perioda igre ,posle uvodnog vođstva Crvene zvezde (2:6), Radnički je prišao na 7:8. Do tehničkog tajm-auta crveno-beli su povećali na 8:12. Nedugo zatim, sa tri vezana poena, bilo je 9:15 za naš tim. Usledio je tajm-aut Srećkovića, koji je uspeo da konsoliduje svoj tim. Nanizali su četiri poena i smanjili Zvezdino vođstvo na 13:15. Međutim, naša ekipa je do kraja seta dozvolila domaćinu još samo dva poena, a Filip Samardžić je stavio pečat na Zvezdinu pobedu u četvrtfinalu – 15:25.

Posle 69 minuta igre, Novi Pazar je savladao Niš. Najefikasniji u redovima Pazaraca bio je Irfan Hamzagić sa 12 poena, a pratili su ga Marko Radosavljević i Srećko Ristić sa po devet, te Marko Božović sa sedam poena.

Predrag Pržić bio je najbolji poenter kod Nišlija sa 11 uspešnih akcija, Danilo Pavlović dodao je devet, a Milan Stojković sedam poena za poraženi tim.

Ranije se u polufinale plej-ofa plasirala novosadska Vojvodina, čije će protivnik biti poznat posle "majstorice", koju će 23. marta u Kraljevu odigrati Ribnica i Jedinstvo iz Stare Pazove.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи