Odbojkašice Vizure nema ko da vodi sa klupe u Kupu!

Ženski Odbojkaški klub Vizura ostao je bez kompletnog stručnog štaba, pošto su na smenu trenera Dragutina Baltića svi njegovi saradnici rešili da reaguju odlaskom iz kluba!

Tako je tri dana pre početka finalnog turnira Kupa Srbije ekipa prepuštena sama sebi, što je, priznaćete, redak primer u svetu profesionalnog sporta.

Vlasnik kluba Zoran Radojičić se tako našao u veoma nezgodnom položaju. Za kratko vreme mora da pronađe nove ljude koji će vodi tim na finalnom turniru u Staroj Pazovi. 

Dosadašnji stručni štab (trener Dragutin Baltić, pomoćnici Nenad Mihajlović, Rade Dačović, skaut Mirko Radisavljević i kondicioni trener Jovan Petrović) izdao je zajedničko saopštenje, u kojem između ostalog stoji:

"Od prvog dana, svako od nas je živeo za uspehe kluba, ponašao se shodno pravilnicima, radio na popularizaciji Vizure u svim aspektima. Davali smo klubu i svoje slobodno vreme, za kojim ne žalimo ni jednog sekunda, naprotiv... A dobili smo konstantno mešanje u naš posao, pokušaj nametanja ko će i koliko igrati, što i nije novina kada je ovaj klub u pitanju."

"Nemamo ništa protiv da neko ko ulaže veliki novac ima svoje mišljenje, kako oko dovođenja igrača, tako i trenera, ali da taj isti pravi taktiku i određuje da neko mora da igra, prelazi granice tolerancije."

"Usledile su instrukcije da mora da igra Ana Matović. Ko će biti na terenu, odlučuje jedino i isključivo stručni štab i tu ne dozvoljavamo nikom da se meša. U takvim uslovima, sa takvim pritiscima, niko od nas ne može da garantuje da će se ostvariti očekivani rezultati, pa smo odlučili da damo neopozive ostavke, ne želeći da se igramo sa svojim ugledom."

"Ponuda da se zavrbuje Nenad Mihajlović da vodi tim u nastavku takmičenja, a koji tako nešto nije prihvatio, još jedan je od dokaza koliko je atmosfera u stručnom štabu bila jedinstvena. Možda će neko reći da momenat nije baš pravi, s obzirom na skori finalni turnir Kupa, ali uz pomenute instrukcije (neka ostane samo na toj reči, a nije jedina), opet naglašavamo, ne možemo da garantujemo ono što smo stavili kao ciljeve. Devojkama puno uspeha, a klubu kome smo dali dosta, ali i koji je dao nama, sve najbolje."

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се