Odbojkaši Lubea bolji od Zvezde, pobeda odbojkašica

U prvom kolu Lige šampiona odbojkaši Crvene zvezde poraženi su u Beogradu od Lube Maćerate sa 3:1.

Mlada i neiskusna ekipa Crvene zvezde ipak je pružila sjajnu igru pred 1.800 gledalaca u "Šumicama". Bez kompleksa ušli su Beograđani u meč i bili potpuno ravnopravan rival ekipi koja u svojim redovima ima čak šest internacionalaca i ukupno osam reprezentativaca.

Prvi set bio je izjednačen do 21:21, kada su gosti iz Maćerate uspeli da načine seriju od 4:0 i povedu. U drugom setu "crveno-beli" su bili bolji, sve linije funkcionisale su kako treba i bilo je 25:21 za Zvezdu.

Lube Maćerata dobila je naredni period sa 25:21, posle nekoliko izmena koje je bio prinuđen da izvrši trener Ferdinando de Đorđi. Saraceni je stabilizovao prijem, dok je na poziciji korektora zamenjen Igor Omrčen.

U četvrtom setu Zvezda je imala šansu, igralo se na razliku, ali je finiš meča, za razliku od prethodnog seta dobro odigrao hrvatski internacionalac u redovima Lubea - Omrčen. Osvojio je ključne poene i bilo je na kraju 26:24.

Za ekipu iz Italije ceo meč odigrao je Marko Podraščanin na visokom nivou (15 poena). Najefikasniji u Crvenoj zvezdi bio je Tomislav Dokić (22). Srednjaci Milan Rašić (10) i Mladen Bojović (9) nisu uopšte bili u podređenoj ulozi, iako su sa druge strane na njihovim pozicijama bili Brazilac Rodrigo Santana (10 poena), Podraščanin i Čeh Lebl. Odnos u poenima iz bloka bio je 8:7 za Lube.

Zindović (10) i Terzić (8) i pored određenih problema na prijemu, u napadu su koristili svoje šanse. Naredni protivnik Crvene zvezde u Ligi šampiona biće Palma Majorka 13. novembra u Španiji.

Odbojkašice Zvezde ubedljive protiv Doprastav Bratislave

Odbojkašice Crvene zvezde pobedile su u Beogradu slovački Doprastav iz Bratislave sa 3:0 (25:22, 25:21, 25:20) na prvoj utakmici šesnaestine finala CEV kupa.

Meč, koji je u dvorani "Šumice" pratilo oko 500 gledalaca, trajao je sat i 13 minuta.

Revanš utakmica igraće se sledećeg četvrtka u Bratislavi.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво