Dinamo - Crvena zvezda 1:3

Odbojkašice beogradske Crvene zvezde pobedile su u Pančevu, u meču trećeg kola prvenstva Srbije, ekipu domaćeg Dinama sa 3:1 (23:25, 25:19, 25:12, 25:22).

U hali sportova "Strelište", pred oko 600 gledalaca, sudili su Simonović iz Kragujevca i Murić iz Užica.

Dinamo: Raonić, Lučić, Janković, Kosorić, Grbić, Ršumović, Karić, Davidović, Marković, Rašić, Puzović i Rakić.

Crvena zvezda: Bormaz, Ninković, Ševarika, Živković, Jovanović, Veljković, Rosić, Bjelica Jovana, Nešović, Blagojević, Bjelica Ana i Stevanović.

Pančevke su poražene na svom terenu i od drugog beogradskog takmaca za sam vrh tabele i time, verovatno, već na startu prvenstva stavile tačku na evetualni pomak ka samoj šampionskoj tituli.

Mlađi sastav beogradskih "crveno-belih" pokazao je više htenja, borbenosti i poletnosti da dođe do pobede.

Domaće odbojkašice su dobile samo prvi set, koji je protekao u znaku velikih serijskih zaokreta. Tako su, najpre gošće, vođstvo Pančevki od 4:1 pretvorile u sopstvenu prednost od 8:5. U samom finišu, kada je to najviše trebalo, domaće su se revanširale, pa su od 9:13 preokrenule rezultat na 20:15 i dobile prvi set.

U sledećem setu vođena je ravnopravnija borba, sa blagom prednošću Beograđanki, koje su su finišu serijom blokada povećavale razliku.

Treći set je bio pravi nokaut za odbojkašice Dinama, jer do njegovog kraja nisu nikako mogle da se dignu na noge.

Kada se, početkom četvrtog seta, učinilo da će domaće ipak uspeti da izbore pravo na poslednji rulet-set, došlo je do pada koncentracije i uspona gošći, koje su tako i zasluženo trijumfovale.

U pobedničkoj ekipi briljirala je Ivana Nešović, a njoj uz rame bile su Ševarika, Ninković i Veljković. Kod domaćih se najviše isticala Rašićeva, a povremeno Karićeva i Puzovićeva.

Ekipa Poštara 064 savladala je kao gost ekipu Jedinstva sa 3:0, iako je utakmica odigrana u beogradskoj dvorani Eko sport jer je tokom protekle sezone promenjeno domaćinstvo. Užičanke su praktično u Beogradu dočekale aktuelne šampionke. Niti jednog trenutka pobeda tima Poštara 064 nije dolazila u pitanje. Predvoćene maestralnom Aleksandrom Petrović poštarke su veoma lako došle do trijumfa, što ocrtava i rezultatski poredak u setovima - 25:14, 25:17, 25:20. Treba istaći i da aktuelne šampionke, tim Poštara 064 u ponedeljak putuju u Francusku gde će dan kasnije igrati prvu utakmicu ovogodišnje Indesit Lige šampiona protiv šampiona Francuske, ekipe Kana.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво