Boričić:Seminar će pomoći domaćim trenerima

Predsednik Odbojkaškog saveza Srbije (OSS) Aleksandar Boričić rekao je da je taj Savez organizacijom seminara "Treneri za pobede" želeo da pomogne domaćim stručnjacima kako bi u budućnosti napravili nove šampione.

U organizaciji OSS u Beogradu se 6. i 7. oktobra održava seminar "Treneri za pobede", na kojem će predavači biti neki od najboljih svetskih odbojkaških trenera.

Među predavačima naći će se član Administrativnog borda FIVB i jedan od najboljih trenera u SAD Dag Bil, predsednik trenerske komisije FIVB i selektor Francuske Filip Blan, zatim selektor Italije Andrea Anastazi i selektor srpske reprezentacije Igor Kolaković.

"Potrebno nam je znanje, mnogo rada, ali i dobra komunikacija sa Evropom i svetom, zbog čega smo odlučili da organizujemo ovaj seminar u Beogradu, na koji smo pozvali najbolje svetske odbojkaške trenere. Cilj je da pomognemo domaćim trenerima, kako bi u budućnosti napravili nove šampione", rekao je Boričić.

Prvo predavanje održao je Dag Bil, za kojeg je Boričić rekao da je "guru svetske odbojke".  On je dodao da 218 prisutnih domaćih trenera zaslužuju pohvale za dosadašnji rad, ali da svi moraju da se unapređuju i da će kroz ovaj seminar utvrditi svoje stavove i znanje, ali i da će saznati nove stvari.

Prema njegovim rečima srpski selektor Kolaković zaslužio je da bude među trenerskim velikanima kao predavač zbog dobrih rezultata koje je postigao sa nacionalnim timom u poslednje dve godine.

"Odbojka je sport u koji treba dugotrajno ulagati, kako u igrače, tako i u trenere. Nadam se da će srpski klubovi biti u boljoj finansijskoj situaciji i da će treneri uz dobre uslove i nova znanja napraviti nove svetske, evropske i olimpijske šampione", istakao je Boričić.

Bivši srpski odbojkaški selektor Lazar Grozdanović naglasio je da je Srbiji bio potreban seminar trenera na međunarodnom nivou.

"Ovaj seminar će mnogo značiti svim trenerima. Moja inicijativa je bila da treneri ne dođu samo zbog licenci, već da bi postavljali što više pitanja predavaču, jer postaviti pitanje nije ništa strašno. Dobio sam zadovoljavajuće odgovore uz koje su se otvorila mnoga pitanja iz čitave odbojkaške prakse", rekao je Grozdanović.

On je u ime trenera zahvalio OSS na organizaciji seminara "Treneri za pobede".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво