Srbija i Italija domaćini EP 2011. za odbojkašice

Srbija i Italija zajedno će organizovati Evropsko prvenstvo za odbojkašice 2011. godine, potvđeno je na Generalnoj skupštini Evropske odbojkaške federacije (CEV) u Madridu.

Takmičenje po grupama će se održati u Beogradu i Milanu, a finale će se igrati u Beogradu.

Na Generalnoj skupštini CEV-a odlučeno je da Srbija bude organizator i Evropskog prvenstva za juniorke 2010. godine, koje će se igrati u Zrenjaninu i Nišu.

Kako se navodi na sajtu Odbojkaškog saveza Srbije, predsednik OŠ Aleksandar Boričić bio je zadovoljan što će se nastaviti izvanredna saradnja sa Italijanskom odbojkaškom federacijom koja je započeta 2005. godine organizovanjem EP za seniore u Beogradu i Rimu.

Boričić je bio zadovoljan i činjenicom da će Srbija biti organizator EP u junuiorskoj konkurenciji, prvi put posle 1977. godine.

"Nadamo se da će ovim ženska odbojka u Srbiji dobiti potpuni zamah i da ćemo uz pomoć Ministarstva za omladinu i sport, kao i vlasti u Beogradu, Nišu i Zrenjaninu uspeti da organizujemo ova takmičenja na najvišem nivou", rekao je Boričić.

EP za seniore 2005. održano u Beogradu i Rimu bilo je prvo u istoriji odbojke koje su organizovala zajednički dva saveza.

Tada je takmičenje po grupama odigrano u Beogradu i Rimu, dok se polufinale i finale igralo u glavnom gradu Italije. Ovoga puta, takmičenje po grupama će se igrati u Milanu i Beogradu, a finale će biti u glavnom gradu Srbije.

Češka i Austrij biće 2011. zajednički domaćin prvenstva Evrope za seniore, a utakmice će se igrati u Pragu, Libercu, Beču i Insbruku.

U 2009. godini odbojkaški šampionati Evrope održaće se u Poljskoj (za žene) i Turskoj (za muškarce).

U 2010. godini juniori će se nadmetatii u Belorusiji, u Mogiljevu i Bobrujsku, a kadeti i kadetkinje u Turskoj (mesta će se naknadno izabrati).

 

broj komentara 1 pošalji komentar
(subota, 27. sep 2008, 23:18) - aleko

To

Toooooooo finale kod nas :):):)!!! Ovo je vec ocekivana odluka posto smo u CEV veoma cenjeni!Svaka cast, gospodine Boricicu!