Srbija i Italija domaćini EP 2011. za odbojkašice

Srbija i Italija zajedno će organizovati Evropsko prvenstvo za odbojkašice 2011. godine, potvđeno je na Generalnoj skupštini Evropske odbojkaške federacije (CEV) u Madridu.

Takmičenje po grupama će se održati u Beogradu i Milanu, a finale će se igrati u Beogradu.

Na Generalnoj skupštini CEV-a odlučeno je da Srbija bude organizator i Evropskog prvenstva za juniorke 2010. godine, koje će se igrati u Zrenjaninu i Nišu.

Kako se navodi na sajtu Odbojkaškog saveza Srbije, predsednik OŠ Aleksandar Boričić bio je zadovoljan što će se nastaviti izvanredna saradnja sa Italijanskom odbojkaškom federacijom koja je započeta 2005. godine organizovanjem EP za seniore u Beogradu i Rimu.

Boričić je bio zadovoljan i činjenicom da će Srbija biti organizator EP u junuiorskoj konkurenciji, prvi put posle 1977. godine.

"Nadamo se da će ovim ženska odbojka u Srbiji dobiti potpuni zamah i da ćemo uz pomoć Ministarstva za omladinu i sport, kao i vlasti u Beogradu, Nišu i Zrenjaninu uspeti da organizujemo ova takmičenja na najvišem nivou", rekao je Boričić.

EP za seniore 2005. održano u Beogradu i Rimu bilo je prvo u istoriji odbojke koje su organizovala zajednički dva saveza.

Tada je takmičenje po grupama odigrano u Beogradu i Rimu, dok se polufinale i finale igralo u glavnom gradu Italije. Ovoga puta, takmičenje po grupama će se igrati u Milanu i Beogradu, a finale će biti u glavnom gradu Srbije.

Češka i Austrij biće 2011. zajednički domaćin prvenstva Evrope za seniore, a utakmice će se igrati u Pragu, Libercu, Beču i Insbruku.

U 2009. godini odbojkaški šampionati Evrope održaće se u Poljskoj (za žene) i Turskoj (za muškarce).

U 2010. godini juniori će se nadmetatii u Belorusiji, u Mogiljevu i Bobrujsku, a kadeti i kadetkinje u Turskoj (mesta će se naknadno izabrati).

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара