Čitaković -Đurišić: Odlazak zbog porodičnih obaveza

Srpska odbojkašica Vesna Čitaković Đurišić potvrdila je da se oprostila od reprezentacije i da je na Olimpijskim igrama u Pekingu odigrala poslednje mečeve za nacionalni tim. Odluku o odlasku iz reprezentacije ona je obrazložila porodičnim obavezama.

"Posle Evropskog prvenstva prošle godine želela sam da završim priču u vezi sa reprezentacijom. Izgubljeno finale, nisam videla sina tri meseca. Sve mi se skupilo i želela sam da tu bude kraj. Međutim, posle razgovora sa predsednikom Odbojkaškog saveza Srbije Aleksandrom Boričićem, predomislila sam se, jer sam kao sportista jako želela da odem na OI", rekla je Vesna Čitaković-Đurišić.

"Uspeli smo, plasirali smo se na OI, došli do četvrtfinala. Možda sam u najboljim igračkim godinama, ali je moja porodica u prethodne četiri godine najviše trpela. Moj sin sada ima četiri i po godine i ja više nemam srca da ga ostavljam, iako mi je žao što su utakmice na OI moji poslednji mečevi u reprezentaciji", dodala je ona.

Vesna Čitaković Đurišić, koja igra na poziciji srednjeg blokera, izrazila je uverenje da se njen izostanak iz nacionalnog tima neće osetiti u igri.

"Svako ko ode, bez njega se može i mora, nema tu nikakve ljutnje, čelici Saveza i članovi stručnog štaba reprezentacije znaju i razumeju moju situaciju i situaciju svake devojke, koja želi ili ne želi, ili ne može da igra za reprezentaciju. Niko se tu ne ljuti, nisu ni takvi ljudi. Posle 15 godina, toliko vremena i svega što sam dala reprezentaciji, vreme je da odem. A što se tiče igrača na mojoj poziciji, ima više veoma mladih devojaka koje su talentovane i mogu da to iznesu na svojim leđima", istakla je.

Dosadašnji kapiten ženske odbojkaške reprezentacije ocenila je i da je Jelena Nikolić prava osoba za novog kapitena. "Jelena je osoba koja bi trebalo da nastavi tamo gde sam ja stala, da preuzme kapitensku traku, prvenstveno zato što ima iskustvo, staž koji joj to dozvoljava. Uz jednu molbu, moraće da nosi broj 11", dodala je Vesna Čitaković-Đurišić.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво