Terzić: Ekipa mora da igra na visokom nivou

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić rekao je da njegova ekipa na svakom takmičenju mora da igra na visokom nivou, ali da nije siguran koliko će eventualno takmičenje na Gran Priju koristiti njegovim igračicama.

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije okupila se na početku priprema za kvalifikacije za Gran Pri.

Selektor Terzić rekao je da njegova ekipa želi da se kvalifikuje na Gran Pri, ali da neće biti lako zbog zgusnutog rasporeda.  "Godinama smo se pripremali za svetski vrh a ovo takmičenje nosi taj teret. Devojke su svesne da to mora da se odradi na pravi način i da svako takmičenje mora da se igra punom snagom. Pitanje je da li će nam to takmičenje sledeće godine dobro ili loše doći", rekao je Terzić novinarima.

Ocenio je da će pojedine ekipe imati lakši posao. "Srbija, Italija i Rusija će imati određenih problema s obzirom na to da su mnogo vremena proveli zajedno na pripremama i takmičenju na Olimpijskim igrama. Nemačka i Holandija će zbog toga biti u prednosti. Grand Pri nikada nismo igrali i imamo želju da se kvalifikujemo", rekao je.

Reprezentativka Maja Ognjenović izrazila je nadu da će se njena ekipa plasirati na Gran Pri. "Nadam se da ćemo ove godine iskoristiti šansu i kvalifikovati se. Prošle godine nam je malo nedostajalo da uspemo, bile smo na vrhuncu forme pred EP. Nadam se da ćemo postati članice elitnog društva, iako mislim da to već jesmo, ali igranje Gran Prija je nešto posebno", rekla je Ognjenovićeva. Istakla je da su reprezentativke umorne, ali se nada da će odbojkašice skupiti snagu i kvalifikovati se. "Po povratku iz Pekinga imale smo dva dana da se odmorimo, odemo kući, prepakujemo kofere i opet nastavimo. Zajedno smo tri meseca, na pripremama i u Pekingu. Upoznate smo sa onim što nas očekuje, imamo isti cilj i nadamo se najboljem", rekla je.

Reprezentativka Jovana Brakočević istakla je da su odbojkašice pod velikim pritiskom, ali da će pokušati da se kvalifikuju na turnir.  "Zajedno smo tri godine i osećamo šta muška reprezentacija preživljava sve ove godine. Svi mislimo da je to lako, ali kada osetiš na svojoj koži shvatiš da je to fizički i psihički teško. Pokušaćemo da se kvalifikujemo, mislim da imamo realne šanse", rekla je Brakočevićeva.

Ona je izrazila nadu da će sa saigračicama dokazati da je rezultat iz Pekinga samo bledo izdanje i da će se ekipa vratiti pobedama.

Kvalifikacije za Gran Pri održaće se u Omsku od 16. do 21. septembra. Na turniru pored Srbije učestvuju reprezentacije Holandije, Nemačke, Italije, Francuske i Rusije.

Na završni turnir Gran Prija kvalifikovaće se tri prvoplasirane ekipe.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи