Čitaković-Đurišićeva: Ne zamerite nam na rezultatu

Kapiten ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Vesna Čitaković-Đurišić izjavila je da je srećna što je tim učestvovao na Olimpijskim igrama u Pekingu i dodala da niko ne bi trebalo reprezentativkama da zameri zbog postignutog rezultata.

"San svakog sportiste je da se nađe na ovako velikom takmičenju. Mi sigurno nismo slučajno u Pekingu, nismo zalutale. Naša javnost možda nije zadovoljna našim rezultatom, ali ja sam zadovoljna i presrećna našim uspehom da se pojavimo na Igrama", rekla je Čitaković-Đurišićeva.

Reprezentativke Srbije su takmičenje na Olimpijskom turniru završile u četvrtfinalu porazom od Kube od 3:0, a kapiten ekipe rekla je da je ceo tim u toj utakmici dao sve od sebe.

"Došle smo do četvrtfinala. To je utakmica u kojoj stavljaš srce na teren. Mi smo to uradile. Možda će neko reći: 'Izgubile ste sa 3:0'. Jesmo, ali samo mi znamo kroz šta smo sve prošle, koliko je rada i truda uloženo da dođemo na Igre i odreknemo se mnogih stvari", rekla je ona.

Čitaković-Đurišićeva je dodala da reprezentativke Srbije nisu prisustvovale ceremoniji otvaranja Igara, kako bi se što bolje pripremile za početak odbojkaškog turnira.

"Žrtvovale smo otvaranje da bismo se dobro pripremile za prvu utakmicu. Mislim da niko ne bi trebalo da nam zameri na rezultatu, jer se ženska odbojkaška selekcija prvi put pojavljuje na Olimpijskim igrama. Sigurna sam da je svaki reprezentativac Srbije u Pekingu dao ne 100, već 200 odsto mogućnosti kako bi napravio što bolji rezultat", rekla je Čitaković-Đurišićeva.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво