Srbija bez polufinala u odbojci

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije poražena je od SAD 3:2 u setovima (25:20, 23:25, 25:21, 18:25, 12:15), u poslednjem četvrtfinalnom duelu olimpijskog turnira u Pekingu.

Peti set protekao je u velikoj drami. Imali su naši reprezentativci prednost od 7:4, pa i 9:7. Međutim, usledio je pad u igri koji je protivnik iskoristio, napravio preokret i došao do prednosti od 14:11 i tri meč lopte. Amerikanci su nažalost iskoristili drugu i plasirali se u polufinale  

Ekipa Srbije ubedljivo je savladala Amerikance u prvom setu u kojem je vodila od samog početka. Najveća razlika na strani Srbija bila je pet poena (12:7, 14:9, 24:19), a srpski odbojkaši propustili su samo jednu set loptu.

U drugom setu uglavnom je vodila reprezentacija SAD, ali je borba između dve ekipe bila je izjednačena pa je prednost Amerikanaca iznosila od dva do četiri poena. Reprezentacija Srbije je rezultatski stigla SAD pred kraj drugog seta ali je na 22:22 propustila nekoliko kontranapada i izgubila set u kojem je napravila čak devet tehničkih grešaka.

Amerikanci su u trećem setu poveli 4:0 i održavali prednost sve do polovine seta kada su reprezentativci Srbije izjednačili na 12:12. Pred sam kraj Srbija je serijom poena napravila razliku i osvojila set prvom set loptom. Najubedljiviju igru Amerikanci su pružili u četvrtom setu u kojem su vodili od samog početka i imali ubedljivu prednost i do sedam poena. Srpska reprezentacija je u četvrom setu napravila mnogo tehničkih grešaka i imala slab servis, dok je američki blok dobro funkcionisao.

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković rekao je da će njegov tim verovatno dugo žaliti zbog poraza u četvrtfinalu turnira na Olimpijskim igrama u Pekingu.

- Verovatno ćemo dugo žaliti za ovim mečom. Činilo se svima da smo jako blizu polufinala, ali su Amerikanci u petom setu i završnici drugog odigrali jako dobro i koncentrisano i zato pobedili - rekao je Kolaković.

Selektor Srbije ocenio je da je njegov tim igrao dobro, ali da je imao probleme sa povredama.

- Igrali smo vrhunski meč, koji smo toliko priželjkivali. Od kada smo se u Izmiru plasirali na Igre, pričali smo o četvrtfinalu, došli do njega, igrali kako smo želeli, ali rezultat je bio na strani Amerike. Za ovaj tim je najbolje da što pre preboli ovaj poraz, jer slede nova takmičenja, ali će (igrači) verovatno ovih preostalih nekoliko noći u Pekingu 'vrteti' situacije sa utakmice - dodao je Kolaković.

 

Kapiten Nikola Grbić ocenio je da su SAD zasluženo pobedile, ali je kazao da mu je žao što tim nije uradio ono za šta se spremao celo leto.

- Spremali smo se za ovo celo leto i žao mi je što nismo prošli u polufinale, ali mislim da je večeras pobedio bolji, bar u delovima koji su odlučivali. Bez obzira, treba da budemo ponosni, jer smo dovde došli bez povređenih igrača. Ranije je bilo situacija u kojima je jedna lopta odlučivala, pa smo dobijali utakmice. Sada, nažalost, lopta je išla na njihovu stranu. Mislim da su zasluženo pobedili i treba da idu dalje - kazao je Grbić.

U polufinalu, koje se igra u petak 22. avgusta, sastaju se SAD i Rusija, odnosno Italija i Brazil.  A u preostalim utakmicama četvrtfinala Italija je pobedila Poljsku sa 3:2 (25:19, 25:22, 18:25, 26:28, 17:15), Rusija Bugarsku sa 3:1 (20:25, 25:16, 25:22, 25:21), a Brazil selekciju domaćina Kinu sa 3:0 (25:17, 25:15, 25:16).

Srbija - SAD 2:3 (25:20, 23:25, 25:21, 18:25, 12:15) 

Gledalaca: 7,500 . Trajanje meča 02:14. Sudije: Vang Ning i Muhamed Šamiri

Srbija: Bojović 12, Bjelica 2, Janić, Petković, Samardžić, Grbić 5, Nikić 15, Gerić 6, Miljković 28, Starović, Podraščanin 10.

SAD: Bol 2, Runi, Li 15, Lamburn, Pridi 17, Milar 11, Salmon 14, Hof, Stenli 18, Hansen, Gardner, Tuzinski

Број коментара 56

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи