Odbojkašice izgubile od Kube

Ženska odbojkaška reprezentacija izgubila je u četvrtfinalnom meču od Kube rezultatom 3:0, po setovima 26:24, 25:19, 26:24, čime se oprostila od Olimpijskih igara u Pekingu.

Utakmica je odigrana u Gradskoj dvorani, pred 12.500 gledalaca, a sudili su Al Nama (Katar) i Kim Kun (Severna Koreja).

 

SRBIJA: Nikolić, Brakočević, Đerisilo, Krsmanović, Molnar, Vesović, Ognjenović, Čitaković, Simanić, Malagurski, Veljković i Ćebić.

KUBA: Ruiz, Santos, Kariljo, Ramirez, Ortiz, Sančez, Erera, Mesa, Kalderon, Karsases, Silie i Baros.

Najbolje odbojkašice Srbije završile su učešće na Olimpijskom turniru u Pekingu posle najbolje partije.

Ostaje žal što izabranice Zorana Terzića nisu igrale na sličan način u prethodnim utakmicama, jer bi tako izbegle jednog od glavnih favorita na turniru, selekciju Kube.

Rezultat prvog i trećeg seta najbolja je ilustracija izjednačenosti kvaliteta dve reprezentacije. Sreća je, na žalost, bila na strani Kubanki koje su još jednom demonstrirale vrhunsku igru.

Možda bi epilog bio drugačiji da je krajem trećeg seta bilo više mentalne stabilnosti u redovima našeg tima.

Iako su Kubanke imale prednost od starta, "plave" su u samoj završnici preokrenule rezultat i povele sa 23:21. Selektor Kube uzeo je tajm aut, posle kojeg su kola našeg tima krenula nizbrdo.

Kubanke su "vezale" tri poena i povele sa 24:23. Izjednačenje na 24:24 bilo je poslednji trzaj Terzićevih izabranica posle čega su usledila još dva poena kubanske reprezentacije i njihovo veliko slavlje.

Naše reprezentativke su pružile svoj maksimum, međutim pokazalo se za jedan sat i dvadeset minuta, koliko je meč trajao, da su Kubanke ipak prejake.

Terzić: Srbija nije zaslužila da ide dalje 

"Na osnovu svega viđenog na olimpijskom odbojkaškom turniru u Pekingu reprezentacija Srbije nije zaslužila da se plasira u polufinale", ocenio je selektor plavih Zoran Terzić nakon poraza u četvrtfinalnom meču protiv Kube i eliminacije našeg tima sa Igara.

"Odigrali smo danas najbolju utakmicu na turniru, međutim tokom prve faze takmičenja nismo igrali kako smo zamislili da treba. Igra nam nije bila na očekivanom i željenom nivou i, najprostije rečeno, nismo ni zaslužili polufinale", izjavio je Terzić.

Uz čestitke Kubankama na današnjoj, ali i svim dosadašnjim utakmicama na olimpijskom turniru, naš selektor je naglasio da ne bi bilo pošteno da posle serije slabih izdanja iz jedne ovako važne utakmice izađemo kao pobednici nad protivnikom koji je ceo turnir odigrao na veoma visokom nivou.

Kapiten Vesna Čitaković dodala je da su sve igračice u timu protiv Kube pružile maksimum.

"Borile smo se, dale sve od sebe, ali smo i napravile nekoliko glupih grešaka. Sve u svemu, drago mi je što smo bile deo Olimijskih igara", poručila je iskusna reprezentativka.

 

Libero Suzana Ćebić tvrdi da su plave danas još jednom dokazale da znaju da igraju odbojku i da je meč mogao da se razreši i u korist Srbije.

"Ostaje žal za propuštenom šansom da se nađemo u polufinalu, ali šta je tu je. S obzirom na našu igru u poslednja tri meča, treba da nas raduje sve što smo pokazale protiv Kubanki", ocenila je Ćebićeva.

Stefana Veljković, koja je na poziciji srednjeg blokera uspevala da se suprotstavi trostrukim olimpijskim šampionakama, dodala je da je odigrala najbolje što je mogla, kao i sve igračice u timu, ali da to nije bilo dovoljno za prolaz u elitno društvo, dok je Jovana Brakočević Igre nazvala velikim iskustvom.

"Ovo je najveće takmičenje, na njemu učestvuju sve zemlje i bore se za najprestižnije zlato. Sada znamo da moramo da igramo mnogo ozbiljnije ukoliko nešto želimo da postignemo u ovako jakoj konkurenciji. Znamo gde smo grešile i to više sebi ne smemo da dozvolimo ne samo na Olimpijskim igrama već na bilo kom takmičenju", tvrdi Brakočević.

Prema zapažanju primača Jelene Nikolić, na putu ka realizaciji planova vezanih za debitantski nastup na Igrama naša selekcija je svaki meč trebalo da odigra kao četrvrtfinalni.

"Kubanke su jedan od favorita za medalju. Igrale smo ravnopravno sa njima i nemam za čim da žalim, barem u ovom meču. Što se celog turnira tiče, očito da je ovo bio naš maksimum u ovom trenutku", zaključila je Nikolićeva.

Ekipa Srbije takmičenje po grupama završila je na četvrtom mestu sa dve pobede i tri poraza.

Kubanke će se u polufinalnoj utakmici sastati sa ekipom koja izađe kao pobednik iz duela Sjedinjene Američke Države - Italija, dok se u ostalim četvrtfinalnim parovima sastaju Japan i Brazil, i Kina i Rusija.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара