Srbija savladala Egipat

Odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtfinale olimpijskog turnira, pošto je u poslednjoj utakmici takmičenja po grupama savladala Egipat sa 3:0( 25:16, 25:13, 25:17).

Iako su za rivala imali nedoraslog protivnika, srpski odbojkaši su igrali maksimalno koncentrisano i zasluženo stigli do pobede koja ih vodi u četvrtfinale olimpijskog turnira.

Prednjačili su snažnim servisom Novica Bjelica, neuhvatljivim smečevima Ivan Miljković, koji je ostvario i najviše poena na utakmici (14) i veoma raspoloženi Dejan Bojović (13). Pritom je sve vreme funkcionisao blok, i Egipćani su posle samo 56 minuta bili potpuno "razoružani".

Srpski odbojkaši, čija forma je očigledno krenula uzlaznom linijom, sastaće se u četvrtfinalu sa selekcijom SAD koja je u A grupi zauzela prvo mesto.To će biti odlična prilika za revanš za poraz koji su odbojkaši Srbije pretrpeli nedavno u finalu Svetske lige u Rio de Žaneiru.

Utakmica Srbija - SAD igra se u sredu 20. avgusta.

Utakmica je odigrana u Gradskoj dvorani pred oko 6.000 gledalaca, a sudili su Viktor Manuel Rodriges iz Portorika i Ibrahim Al Nama iz Katara.

Srbija: Dejan Bojović (13), Novica Bjelica (5), Bojan Janić, Vlado Petković, Marko Samardžić, Nikola Grbić (1), Miloš Nikić (8), Andrija Gerić (1), Ivan Miljković (15), Saša Starović (5), Marko Podraščanin (4).

Egipat: Hamdi Avad (2), Abdala Ahmed, Muhamed Gabal (12), Vael Alidi, Ašraf Abdulhasan (1), Saleh Jusuf (2), Hosamledin Goma (2), Mohamed El Nasr Saif (6), Mahmud El Kadr Abdi (10)