Prva pobeda srpskih odbojaša

Odbojkaška reprezentacija Srbije savladala je najbolju selekciju Nemačke rezultatom 3:1. Po setovima je bilo 25:21, 27:25, 24:26, 25:23.

Nakon tri uzastopna poraza na startu odbojkaškog turnira OI u Pekingu, reprezentativci Srbije zabeležili su prvu pobedu. Savladali su ekipu Nemačke sa 3:1. Ovom pobedom naši igrači zadržali su velike izglede za plasman u četvrtfinale

- Jako smo zadovoljni prvom pobedom na ovom turniru. Bilo nam je teško pred ovaj meč, znali smo snagu našeg protivnika koji nas je toliko puta pobeđivao na važnim takmičenjima, znali smo i naše probleme uoči samog meča, kao što izostanak dva naša primača s kojima smo izborili vizu za Izmir, Kovačevića i Janića. Ponovo smo delovali sa puno energije. Jako smo srećni zbog ove pobede, nama se činilo da smo daleko od pobede protiv ovakvih protivnika, tako da se nadam da će ovo biti podstrek za naredne mečeve. Nadam se da će u poslednjem kolu rezultat biti u domenu realnosti - izjavio je novinarima selektor Igor Kolaković.

Prvi set prošao je u potpunoj inicijativi naših reprezentativaca. Posebno je bio inspirisan kapiten Srbije Nikola Grbić, koji je sjajnim rešenjima u napadu bio prava enigma za blokere i defanzivce Nemačke. Njegove akcije, kao po običaju, relizovao je Ivan Miljković, uz svesrndu podršku ostalih igrača. Prvi set izabranici Igora Kolakovića dobili su rezultatom 25:21.

Visoko vođstvo Srbije u drugom setu od čak 19:13, nije destabilizovalo Nemce u potpunosti. Naši rivali uspeli su da se vrate u set i da se u finišu primaknu na svega poen prednosti za naš tim. Ipak, i drugi set dobijaju Srbi sa 27:25

Pred kraj trećeg, naši odbojkaši imali su meč loptu pri rezultatu 24:23. Nemci su napravili mini seriju od čak 3:0 i uz odlične servise potpuno su preokrenuli set u svoju korist, dobivši ga sa 26:24. Odličnu partiju pružio je Nemac Šops.

Ipak, u četvrtom setu, ekipa Srbije, koja nije imala pravo na poraz u ovom duelu, preuzela je inicijativu. Iako se većinom tog perioda igralo poen za poen, u finišu su se "raspucali" Miljković i Miloš Nikić. Odličan blok, kojim je dominirao iskusni Andrija Gerić, bio je na visini zadatka. Pobeda našeg tima od 25:23 u četvrtom i 3:1 u ukupnom set količniku.

- I danas smo izgubili treći set, ali generalno sam zadovoljan kako smo posle 20-og poena psihološki uspeli da odigramo. U postavi u kojoj smo igrali danas, silom prilika, po meni sve je funkcionisalo. Što se tiče pristupa, to je bilo maksimalno, s tehničke strane to uvek može bolje, ali to kako smo odigrali srcem ovu utakmicu mislim da je za svaku pohvalu. Najbitnije je ipak kako ćemo mi igrati. Nadam se da je ova utakmica unela malo optimizma i da ćemo samo nastaviti u tom ritmu - ocenio je najbolji odbojkaš Srbije Ivan Miljković.

Našim odbojkašima ostalo je da odigraju utakmicu protiv reprezentacije Egipta. Ukoliko savladamo Egipćane, a Brazil pobedi Nemce u poslednjem kolu, Srbija će se sasvim sigurno naći u četvrtfinali OI.

Број коментара 31

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара