Читај ми!

Srbija slavi odbojkašice

Odmah po završetku meča, širom Srbije čule su se sirene automobila u čast pobedi naših odbojkašica. Po centralnim trgovima proslavlja se pobeda. Viore se zastave naše zemlje, trube, pištaljke, pesma i igra. Uspeh odbojkašica Srbije proslavljen i na Kosovu.

Beograđani u centru grada proslavljaju titulu Evropskog prvaka koju su osvojile odbojkašice. Čuju se sirene automobila, a iz vozila se vijore zastave Srbije. Uspeh odbojkašica Srbije, koje su pobedom nad Nemačkom postale šampionke Evrope, proslavljen je na ulicama Kosovske Mitrovice i trgu ispred barikade koja se nalazi na glavnom ibarskom mostu. Pobeda srpske selekcije proslavljena je i na barikadi na putu ka administrativnom prelazu Jarinje.

Srbi iz opštine Leposavić, brojnim vozilima sa srpskim zastavama, koristeći neprestano sirenu, uputili su se odmah posle utakmice na barikadu.

Na barikadi, nekoliko stotina metara od adminstrativnog prelaza Jarinje, pobeda je proslavljena skandiranjem "Srbija, Srbija", bakljama i vatrometom.

Uspeh naših odbojkašica počeo je da se proslavlja u šatoru ispred barikade na glavnom ibarskom mostu među Srbima koji su dežurali, ali i u gradskim kafićima gde se organizovano pratio prenos odbojkaške utakmice iz Beograda.

Ulicama severnog dela Mitrovice kružili su automobili sa zastavama Srbije, a okupljeni građani, među kojima je bilo svih generacija, klicali su: "Srbija, Srbija", "Kosovo je srce Srbije"...

Jagodinci, među kojima je najviše mladih i članova svih sportskih društava, uz navijačke rekvizite, pesmu, skandiranje, vožnjom gradskim ulicama automobilima iz kojih vijore zastave Srbije, slave uspeh odbojkašica.

Upriličen je vatromet u centru grada, a detonacije od ispaljenih petardi odjekuju iz svih delova grada. Sudeći po raspoloženju, slavlje će potrajati do duboko u noć.

Број коментара 28

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи