Читај ми!

Sa Rusima za finale

Odbojkaška reprezentacija Srbije u subotu od 18.00 igra polufinalni meč na Šampionatu Evrope protiv selekcije Rusije. Direktan prenos samo na RTS 2. Od 17.30 časova u subotu pogledajte i našu specijalnu emisiju posvećenu polufinalnom duelu sa Rusima, takođe na našem Drugom programu.

Sjajnom i borbenom igrom u četvrtini finala Evropskog prvenstva, naši najbolji odbojkaši pobedili su Francusku sa 3:1.

Sa druge strane, Rusija je u četvrtfinalu savladala Bugarsku, takođe sa 3:1.

Direktan prenos polufinalnog meča Evropskog prvenstva za odbojkaše između Srbije i Rusije, koji se igra u Gradskoj hali u Beču, gledajte samo na RTS 2, u subotu od 18 časova.

Pre početka ovog duela, od 17.30 časova, na našem Drugom programu pogledajte i specijalnu emisiju, posvećenu učešću odbojkaša Srbije na Evropskom šampionatu, ali i polufinalnom duelu sa Rusima.

U prvom polufinalu od 15 časova sastaće se Poljska i Italija.

Odbojkaše Srbije od borbe za zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu deli samo jedan korak - pobeda u polufinalu protiv izuzetno jake selekcije Rusije.

Obe reprezentacije do sada imaju maksimalan učinak od četiri pobede i po svemu prikazanom međusobni duel biće finale pre finala.

Naši reprezentativci svesni su snage rivala, ali uvereni su da mogu u finale, prvo pod imenom Srbija.

"Očekujem veoma težak meč. Nekako u duelima sa Rusima uvek bude 3:0, za nas ili za njih, rekao je izveštaču Tanjuga iz Beča kapiten Srbije Ivan Miljković.

Srbija je juče u četvrtfinalu savladala Francusku sa 3:1, dok su Rusi identičnim rezultatom nadigrali Bugare.

Jedan od naših najboljih igrača Dragan Stanković ocenio je da Srbija može da pobedi svakoga na ovom šampionatu.

"Rusi su jedni od glavnih favorita za osvajanje trofeja na prvenstvu. Prošle sezone su osvojili Svetsku ligu i to je ekipa koja već godinama igra zajedno. Sve to, ipak, ništa ne mora da znači. Važno je da smanjimo greške u našoj igri i onda ćemo imati šanse", objasnio je Stanković.

Libero reprezentacije Srbije Nikola Rosić uveren je da naš tim ima velike šanse da pobedi.

"Rusi su sigurno favoriti, ali mi ćemo da ih čekamo. Vrebaćemo svoje šanse, napašćemo ih i pokušati da iznenadimo", naveo je Rosić.

Marko Podraščanin rekao je da nema mesta slavlju zbog plasmana u polufinale.

"Što pre treba da zaboravimo pobedu nad Francuskom. Okrenuli smo se Rusima, koji su veliki favoriti za titulu. Moramo da stisnemo zube i damo sve od sebe", dodao je Podraščanin.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво