Читај ми!

Četvrtfinale je najvažnije

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković smatra da je naredni meč - četvrtfinale na Evropskom prvenstvu, sada najvažniji. Srbija se plasirala direktno u četvrtfinale Evropskog prvenstva, jer je osvojila prvo mesto u Grupi A, sa tri pobede u utakmicama sa Turskom, Slovenijom i Austrijom.

"Spremamo se za četvrtfinale. Taj 15. septembar je za nas najvažniji dan, jer nas čeka borba za prolaz, za medalju", rekao je Kolaković posle meča.

Srbija će se sastati sa pobednikom meča između Turske i Francuske.

"Francuska ili Turska, verovatno Francuska... Biće to pravi protivnik. To će biti teška borba. Sve je otvoreno i sve je moguće", rekao je Kolaković. On je dodao da su u meču sa Austrijom u Beču navijači napravili "sjajan ambijent".

"Energija između nas i njih se razmenila na pravi način. To se videlo po mladim igračima koji su strpljivo čekali svoju šansu i odigrali sa toliko energije i kvaliteta da sam jako srećan zbog njih. Bila je to prava završnica mlade reprezentacije Srbije", rekao je Kolaković.

Reprezentativac Srbije Dragan Stanković ocenio je da je meč sa Austrijom bio "za rejting".

"Nismo potcenili protivnika, igrali smo angažovano sa odbojkašima koji do sada nisu imali priliku da igraju", rekao je Stanković. Prema njegovim rečima, Francuska je favorit u meču sa Turskom.

"Francuzi su favoriti u meču sa Turskom, ali igraju promenljivo. Ako ponovimo igre iz prethodnih utakmica mislim da pitanje ko će ići u polufinale ne treba da se postavlja", rekao je Stanković.

Odbojkaš Srbije Vlado Petković naglasio je da je "lepo što je ekipa jako dobro odigrala sa skoro drugom postavom".

"Svi su se pokazali, dokazali i opravdali poziv selektora. Ovakvih utakmica više neće biti, jer sada sledi ono pravo, zbog čega smo ovde, a to je ulazak u polufinale", rekao je Petković. On je dodao da u četvrfinalu Evropskog prvenstva očekuje reprezentaciju Francuske.

"Francuska važi za favorita. Igrali smo protiv Turaka, koji ne blistaju u ovom trenutku. Spremamo se za Francuze, a ako pobede Turci u osmini finala... možda bi to bilo i bolje", rekao je Petković.

Pobednici grupa Srbija (A), Rusija (B), Italija (C) i Slovačka (D) plasirali su se direktno u četvrtfinale.

U osmini finala sastaće se:

Slovenija (A 2) - Finska (C 3)
Francuska (C 2) - Turska (A 3)
Češka (B 2) - Poljska (D 3)
Bugarska (D 2) - Estonija (B 3)

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво