Читај ми!

Evropski olimpijski festival mladih

Prva borba za zlato

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se u finale turnira na letnjem Evropskom olimpijskom festivalu mladih u Trabzonu pošto je u polufinalu savladala domaću selekciju Turske sa 3:2 (22:25, 22:25, 26:24, 25:21, 15:13). Srbija u borbi za zlatnu medalju igra sutra od 15 sati sa pobednikom meča Italija - Poljska.

Odbojkašice Srbije igraće u finalu turnira na letnjem Evropskom olimpijskom festivalu mladih u Trabzonu. U polufinalu naše devojke savladale su domaću reprezentaciju Turske.

Posle vođstva od 2:0, reprezentativke Srbije sustigle su vođstvo i u petom setu uspele da dođu do pobede. U petom setu Turkinje su startovale sigurnije, ali su agresivnom igrom i dobrim prijemom uspele da naprave preokret i dovedu Srbiju do finala.

U polufinalu rukometnog turnira reprezentacija Srbije poražena je od selekcije Nemačke rezultatom 36:33. Naši momci sutra će igrati protiv Francuske koja je u drugom polufinalu poražena od Danske.

Zanimljivo je da je reprezentacija Danske koja će igrati u finalu poražena od Srbije ubedljivim rezultatom 40:24. Rukometaši Srbije imali su u prvom poluvremenu i 6 golova prednosti, ali su na poluvreme otišli sa sa zaostatkom od pet golova. Rezultat je bio 16:21. Krajem drugog poluvremen rukometaši Srbije došli su i do gola prednosti, ali su na kraju ipak poraženi sa tri gola razlike. U borbi za bronzu reprezentacija Srbije biće oslabljena sobzirom da usled zarađenog crvenog kartona neće biti u timu.

Košarkašice Srbije poražene su od Finkinja rezultatom 74:80 i sutra će igrati u razigravanju za 7 i 8 mesto.

Milovanović Marko bio je šesti na 400m prepone sa vremenom 54,07, što je njegov novi lični rekord. U bacanju kugle Draguljević Milena je sa rezultatom 12.82m bila osma, kao i Aleksandar Mrđenović u muškoj konkurenciji sa rezultatom 17.89m što je njegov novi lični rekord. Stevan Veselinović u bacanju kladiva bio je poslednji sa rezultatom 58.44.

Džudisti Srbije nisu uspeli da dođu do borbe za finale. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво