Kadeti u polufinalu

Muška kadetska reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva u Turskoj. Srbija je, u poslednjem, 5. kolu B grupe, u Ankari, pobedila Tursku sa 3:1, po setovima 24:26, 25:21, 31:29 i 25:21, posle 113 minuta igre. Srbija će drugi put uzastopno igrati u polufinalu Prvenstva Evrope za kadete. Protivnik u polufinalu je Bugarska u subotu od 19.00 časova.

Izabranici Milana Đuričića su, u najvažnijem meču u Ankari, savladali domaćina, Tursku i zauzeli drugo mesto u B grupi, iza Bugarske, koja ima bolji poen količnik. Rival Srbiji u polufinalu biće upravo Bugarska.

Srbija je u prvom setu vodila sa 24:18, ali je Turska neverovatnom serijom od 8:0 ipak povela sa 1:0 u setovima. U drugom setu je ponovo Srbija vodila, ali i uspela da izjednači rezultat. Treći set je doneo najviše uzbuđenja. Ponovo su izabranici Milana Đuričića bili nadomak vođstva, ali su Turci u finišu izjednačili i u uzbudljivoj završnici Srbija je bila kvalitetnija.

U četvrtom setu Srbija je vodila sa 7:3, a Turska serijom od 7:0 preokrenula rezultat. Ponovo je Srbija povela u finišu i odličnom igrom stigla do pobede koja void u polufinale, ali i na SP u Argentini i EYOF 2011. u Turskoj.

Utakmicu u dvorani Baškent posmatralo je 1000  gledalaca, a sudili su Valid Abdel Samad iz Egipta i Aleksis Fuentes Barasa iz Španije.

Srbija: Kovačević (26), Medenica, Medić (19), Iliničić, Veljović, Brđović (5), Katić (6), Okolić (14), Stanković, Pantić, Žarković (11), Blagojević (4). treneri: Milan Đuričić i Milivoje Radisavljević.

Turska: Koraj (6), Faik, Burak (14), Emre (16), Kan, Gokhan (7), Salih, Berke (5), Samet, Jigit (2), Oguzhan, Ugur (10). Treneri: Veljko Bašić i Ali Kazim Hidejatoglu.

Kadeti Srbije igraće u drugom polufinalu na 9. EP 2011. u Ankari protiv Bugarske, u subotu, 23. aprila od 19,00 časova po našem vremenu, odlučeno je večeras žrebom u Ankari. U prvom polufinalu, od 16,30 časova, igraće Rusija i Francuska. Finale je u nedelju.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво