Srbija u polufinalu!

Rusija je na kolenima, Srbija je u polufinalu. U drugoj utakmici P četvrtfinalne grupe na Prvenstvu sveta za odbojkaše reprezentacija Srbije savladala je selekciju Rusije sa 3:1. Čekamo protivnika u polufinalu, a to će biti Bugarska, Kuba ili Španija.

Odbojkaši Srbije savladali su odlične Ruse u borbi za polufinale. Pre svega taktički mudrom igrom naši su pobedili favorizovanog protivnika. Velika borba u četiri seta, na kraju, Rusi su nemoćni, naši slave. Čekamo protivnika za polufinale, koji će biti poznat tek sutra.   

Hrabra i borbena igra na obe strane u prvom setu. Presudila je bolja koncentracija naših odbojkaša u finišu seta. Iako je protivnik vodio tokom celog seta. Rusi propuštaju četiri set lopte, a naši koriste prvu.

Rezultatska klackalica u setu. Poeni su se osvajali u serijama. Na prvi tehnički tajm-aut Rusi odlaze sa vođstvom od 8:7. Posle pauze naši osvajaju tri poena. Rusi uzvraćaju sa četiri. Posle tajm-auta naši prekidaju seruju Rusa. Međutim, do drugog tehničkog tajm-auta Rusi postžu tri poena prednosti.

U finiš seta protivnik ulazi sa tri poena prednosti - 20:17. Naši uspevaju da se približe na 22:21. Rusi stižu do dve set lopte. Ne koriste ih. Nova prilika za protivnika, izjednačenje. Velika borba u završnici seta. Srbija stiže do prve set lopte pri rezultatu 27:26, koristimo je za vođstvo u setovima od 1:0.

Fantastična igra Rusa u drugom setu rezurtirala je velikom rezlikom. Naši nisu uspeli da se odbrane. Potom je popustila koncentracija i set je bio izgubljen. Svaki pokušaj naših odbojkaša pritivnik je osujetio.

Rezultatska klackalica u drugom setu trajala je do prvog tehničkog tajm-auta. Potom Rusi osvajaju čak pet vezanih poena - 13:6. Do tehničkog tajm-auta naši smanjuju na 5 razlike. Međutim, Rusi su neumoljivi, nastavljaju sa odličnom igrom i u finiš seta ulaze sa 20:13. Naši pokušvaju da se vrate u igru, protivnik privodi set kraju za konačnih 25:16.

Igra koja je iznenadila Ruse. Repriza drugog seta, ali u našu korist. Srbija briljira, Rusi neprimetni na terenu. Protivnik pokušava da pripreti, ali jedino što uspeva jeste da smanji razliku na konačnih četiri.

Fantastičan start Srbije u trećem setu. Odlična igra na mreži rezultirala je velikim vođstvom na prvom tehničkom tajm autu - 8:3. Potom stižemo do 10:3. Usledio je period igre poen za poen.

Na drugi tehnički tajm aut Srbija odlazi sa prednošću od šest poena. Naši odbojkaši kontrolišu igru i u finišu seta imaju prednost od 20:14. Mirno privodimo set kraju za konačnih 25:21.

Velika drama u četvrtom setu. Rusi su bili na dobrom putu da izbore peti set. Ipak, naši odbojkaši nisu mislili tako. Pametnom igrom umirili su žestoke napade Rusa i na kraju iskoristili treću meč loptu za konačni trijumf i plasman u polufinale.

Četvrti set. Rusi pokušavaju servisom da poremete naš prijem, uspevaju i na prvi tehnički tajm-aut odlaze sa tri poena prednosti. Uspevamo da držimo priključak. Naši prelaze u napad. Odlična igra i stižemo do preokreta, Rusima ne pomaže ni tajm-aut.

Na drugom tehničkom tajm-autu imamo prednost od 16:14. Rusi se ne predaju. Ipak, naši uspevaju da održavaju dva poena prednosti. U finšu meča naši imaju prednost 21:19. Međutim, protivnik vezuje dva poena. Odlična igra naših i ponovo je dva razlike 23:21. Rusi opet stižu do izjednačenja.

Srbija koristi treću meč loptu za 27:25 u četvrtom setu.

Број коментара 140

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара