Svetski šampionat u Italiji

Pobeđeni i Gaučosi

Naši najbolji odbojkaši na dobrom su putu da obezbede prvo mesto u grupi, a time i plasman u polufinale šampionata u Italiji. Pobeđena je Argentina sa 3:1, po setovima 25:15, 21:25, 25:22 i 25:18. Sutra protiv Rusije od 17 sati uz direktan prenos.

Srbija igra u utorak od 17 časova protiv Rusije i ukoliko dobije taj meč plasiraće se u polufinale.

Reprezentacija SAD u okviru O grupe pobedila je Francusku sa 3:0 (25:16, 24:14, 25:23), a u preostalim susretima od 21 čas igraju Brazil - Češka (R grupa) i Španija - Bugarska (Lj grupa).

Pred oko 1.200 gledalaca u dvorani "Nelson Mendela", sudili su Salvatore (SAD) i Santi (Italija).

Srbija: Kovačević, Janić, Petković, Terzić, Stanković, Grbić, Nikić, Miljković, Starović, Petrović, Podraščanin, Rosić.

Argentina: Gustinjano, Krer, Blanko, Okampo, Urijatre, Šoltis, Konte, Kiroga, Sole, Perjra, De Keko, Gonzales.

Odbojkaši Srbije došli su na korak od polufinala svetskog šampionata. Preostaje još meč sa Rusijom i ukoliko ga dobiju "beli orlovi" će se naći među četiri najbolje reprezentacije sveta.

Meč protiv mlade selekcije Argentine počeo je dobro za Srbiju, ali je već u drugom setu bilo puno grešaka, pa je protivnik izjednačio. Selektor Igor Kolaković je od prvog minuta na parket poslao najbolju postavu - Grbića na mestu tehničara, Miljkovića u ulozi korektora, Bojana Janića i Nikolu Kovačevića na pozicijama primača, dok su Marko Podraščanin i Dragan Stanković bili glavna uzdanica na mreži.

Argentina je predstavljala "tvrd orah", iako igra u prilično podmlađenom sastavu. Ipak, ono što su Južnoamerikanci pružili u današnjoj utakmici nije bilo dovoljno za uspeh protiv, objektivno, mnogo kvalitetnije reprezentacije Srbije.

Raduje da su naši odbojkaši u završnici setova igrali veoma sigurno, što sigurno ohrabruje pred sutrašnju presudnu utakmicu protiv Rusije.

U srpskom državnom timu odlično su igrali kapiten Nikola Grbić i smečer Bojan Janić, dok je Ivan Miljković imao puno problema da probije čvrst blok Argentinaca. Na bloku su takođe veoma dobri bili Stanković i Podraščanin.

Број коментара 26

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара