Odbojkaši u Milanu

Dva dana priprema i počinje drugi krug. Novi grad i novi protivnic, cilj isti - plasman u narednu rundu. Odbojkaši Srbije doputovali su u Milano, gde će nastaviti takmičenje na Prvenstvu sveta. Protivnici su Kuba i Meksiko, dva tima idu dalje.

Naši najbolji odbojkaši igraće prvu utakmicu druge faze takmičenja u četvrtak 30. septembra protiv Kube, a u subotu 1. oktobra sastaće se sa selekcijom Meksika. Obe utakmice počinju u 17 časova, direktan prenos je na našem Drugom programu. Kuba i Meksiko odmeriće snage u petak 1. oktobra. Plasman u treći krug takmičenja izboriće dve prvoplasirane selekcije iz svih šest grupa.

Pobednik naše grupe igraće u trećoj fazi takmičenja protiv najboljeg iz M grupe, koju čine Francuska, Argentina i Japan, i drugoplasiranog iz I grupe, u kojoj su Rusija, Egipat i Španija. Drugoplasirana selekcija iz naše grupe igraće protiv pobednika I grupe (Rusija, Egipat, Španija) i pobednika N grupe (Poljska, Brazil, Bugarska).

Pobednici grupa u trećoj fazi takmičenja plasiraće se u polufinale, drugoplasirani će igrati za plasman od petog do osmog, a trećeplasirani za plasman od devetog do 12. mesta.
Selektor naše reprezentacije Igor Kolaković s respektom se osvrnuo na naše protivnike u drugoj fazi takmičenja - Kubu i Meksiko.

"Imamo izuzetno kvalitetne protivnike, pa bi zato što pre trebalo da zaboravimo dva poraza koja smo pretrpeli u prethodnom delu takmičenja", poručio je Kolaković.

On je podsetio da je Kuba pobedom protiv Brazila pokazala s kakvim kvalitetom raspolaže i dodao da ni Meksiko nije ništa manje dostojan poštovanja.
"Treba da odigramo dva meča u tri dana. Verujem da ćemo biti potpuno spremni za oba duela i nadam se prolasku u sledeći krug", poručio je Kolaković.

Srednji bloker Nikola Kovačević istakao je da se "ne treba osvrtati na ono što je prošlo". "Iako smo izgubili od Poljaka, ispostavilo se da smo bolje prošli od njih", rekao je Kovačević. On je ocenio da je poraz protiv Poljske bio proizviod "slabe koncentracije".
"Nismo igrali loše u Trstu, iako nas je Kanada iznenadila, a u meču protiv Poljske smo jednostavno bili dekoncentrisani", rekao je Kovačević.

"Moramo da budemo prvi u grupi, kako bismo obezbedili bolje pozicije za nastavak prvenstva", dodao je Kovačević.

Tehničar Vlado Petković takođe je optimista uoči nastavka šŠmpionata sveta.
"Istina je da pred nama nije nimalo lak zadatak, jer su Kuba i Meksiko selekcije za svako poštovanje. Očekujemo, ipak, da ćemo ovu fazu takmičenja završiti s uspehom i da ćemo 'napasti' polufinale", rekao je Petković.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи