Brazil pobedio Srbiju

Odbojkaši Brazila pobedili su Srbiju na finalnom turniru Svetske lige u Kordobi u taj brejku, iako je naša selekcija vodila sa 1:0 i 2:1 u setovima. Na kraju je bilo 3:2 (21:25, 25:22, 18:25, 25:20, 16:14). Rusija i Brazil plasirali su se u polufinale, Srbija traži šansu protiv Argentine u subotu u 02.00 (RTS-2).

Odbojkaši Igora Kolakovića odlično su počeli meč. Osvojili su prvi set sa 25:21 i pokazali da bez straha igraju protiv branioca trofeja i glavnog favorita za osvajanje Svetske lige.

U drugom periodu tim trenera Rezendea za nijansu je bio bolji. Sredinom seta Brazilci su stekli prednost od 3-4 poena, koju su rutinski čuvali do kraja. Žiba i drugovi još jednom su pokazali da je protiv njih teško načiniti brejk kad steknu opipljivu razliku. Bilo je 25:22 za osmostrukog pobednika Svetske lige.

Sa 2:0 u poenima Brazil je poveo na startu trećeg dela igre, ali je tada usledila neverovatna serija naše selekcije od 9-1. Sjajni servisi srpskih odbojkaša, odlična igra u polju, siguran blok prosto su paralisali protivnika.

Ipak, uporni rivali približili su se na 17:15, međutim naši reprezentativci ponovo su se "odlepili" na 7 poena razlike i rešili sve nedoumice. Libero Rosić je "uhvatio" nekoliko ključnih lopti u polju i dao šansu napadačima da prelome rezultat. 

Brazil je četvrti set osvojio sa 25:20. Minimalno vođstvo potvrdio je tek u završnici, pa je i četvrta utakmica u Argentini završena taj brejkom.

U odlučujućem petom periodu Brazil je poveo sa 4:2 i vodio je sve dok u finišu Saša Starović nije stao na servis. Srbija je izjednačila na 11:11. Imali su naši i kontru pri rezultatu 12:12, ali je nisu krunisali adekvatnim napadom. Do meč lopte prvi je stigao Brazil, što nije smetalo Petkoviću da hrabro odigra na srednjaka Stankovića, koji je izborio nerešen rezultat.  Isto je pokušao i kod druge meč lopte, ali sa manje uspeha, pa je naš tim izgubio posle velike borbe sa 16:14.

Srbija: Starović 16 poena, Podraščanin 15, Janić 14, Nikić 14, Stanković 12, Petković 4, Terzić 1. Greške protivnika 30. Bez poena: Kovačević, Dokić, Mitić, Petrović i libero Rosić.

Brazil: Visoto 20, Sidao 14, Muriljo Endreš 13, Žiba 8, Dante 7, Rodrigo Santana 6, Teo 2, Satkamp 1, Jared 1. Greške protivnika 33.  

Finalni turnir u Kordobi - grupa E:
Brazil-Argentina 3:2
Srbija-Brazil 2:3

Grupa F:
Rusija-Italija 3:2
Rusija-Kuba 3:2

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се