Protiv Brazila na visokom nivou

Pomoćni trener muške seniorske odbojkaške reprezentacije Srbije Željko Bulatović izjavio je danas da je u predstojećem prvom meču završnog turnira Svetske lige protiv Brazila neophodno prikazati visok nivo igre.

"Ukoliko želimo dobar rezultat protiv Brazila, najvažnije je da svi elementi naše igre budu na visokom nivou", ocenio je Bukatović i dodao da su najbolje reprezentacije, kao što je brazilska, uvek "najveći izazov".

Bulatović je napomenuo da Brazil ima isti sastav kao i pre dve godine, kada ga je naša reprezentacija pobedila u Novom Sadu.

"Teško je igrati protiv Brazila, jer ta selekcija neguje specifičan stil igre, uz dosta improvizacija u napadu", ocenio je Bulatović.

Srednji bloker Marko Podraščanin poručio je da naša reprezentacija rasterećeno treba da uđe u meč sa Brazilom.

"Iako protiv Brazila imamo negativan skor, pokušaćemo da ih pritisnemo. Kad igraju pod pritiskom, Brazilci su sasvim druga ekipa. Treba da budemo rasterećeni i da diktiramo naš tempo", poručio je Podraščanin.

Primač Miloš Nikić je brazilski tim nazvao "favoritom".

"Samo opuštenom igrom možemo da im pariramo. U toj utakmici nemamo šta da izgubimo, pa zbog toga treba da igramo na što višem nivou", izjavio je Nikić.

Primač Bojan Janić izjavio je da će tim učiniti "sve da vrati igru koja je bila poljuljana u finišu grupne faze takmičenja".

"Prezadovoljan sam i samom činjenicom da smo ponovo došli do naše igre i vratili samopouzdanje", rekao je Janić. On je napomenuo da igra Brazila "nije bez mana". "Nismo još proučili nedostatke u njihovoj igre, ali je činjenica da nisu nepobedivi", rekao je Janić.

Libero Nikola Rosić izjavio je da će najbolja taktika protiv Brazila biti "napadačka". "Važno je samo da protiv Brazila nametnemo našu igru", poručio je Rosić.

Reprezentacija Srbije se sa selekcijom Brazila sastaje u noći između četvrta i petka u dva časa ujutro.

Drugu utakmicu naš tim igra protiv Argentine u noći između petka i subote

U F grupi igraju Italija, Rusija i Kuba, a dve prvoplasirane reprezentacije iz obe grupe ukrštaju se u polufinalu koje je na programu 24. jula od 22,20 časova, odnosno u nedelju 25. jula od dva časa po našem vremenu.

Finale je na programu u ponedeljak od dva časa ujutro po našem vremenu.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи