Читај ми!

Odbojkašice Srbije osvojile bronzu na Evropskom prvenstvu

Srbija – Turska 3:0 (25:19, 25:17, 25:18). U borbi za bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Holandiji i Belgiji, odbojkašice Srbije savladale su Turkinje ubedljivo u tri seta i potvrdile ulogu favorita u ovom duelu. U borbi za zlato od 17 časova se sastaju Rusija i Holandija, prenos je na našem Drugom programu.

Odbojkašice Srbije su treće u Evropi. U borbi za bronzu nadigrale su Turkinje u tri seta (25:19, 25:17, 25:18).

Protivnice nisu imale rešenja za igru naše selekcije. Pretile su, ipak, nedovoljno da se ozbiljnije ugrozi trijumf naših devojaka. U najvažnijim trenucima srpske odbojkašice su delovale smireno, što im je unelo dodatnu sigurnost i vodilo do konačne pobede.

Naše reprezentativke smogle su snage da zaborave poraz od Rusije (1:3) i sasvim zasluženo domognu pobedničkog postolja. Od početka utakmice bile su u vođstvu, kontrolisale igru, rezultat i bile bolji rival na terenu.

Izabranice Zorana Terzića na najbolji način završile su reprezentativnu sezonu. Ove godine osvojile su tri medalje na četiri takmičenja i obezbedile vizu za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru 2016. godine.

Pre bronzane medalje, na Evropskom prvenstvu u Holandiji i Belgiji, osvojile su srebro na Svetskom kupu u Japanu i bronzu na Evropskim igrama u Bakuu.

Finale između Rusije i Holandije počelo je u 17 sati, a direktan prenos je na našem Drugom programu.

Tok meča:

15.20 - Kraj meča, treći set Srbija – Turska 25:18. Neizvestan start trećeg seta, sve do rezultata 5:5. Tada naše vezuju tri poena i na prvom tehničkom tajm-autu vodimo sa 8:5. Naše devojke uspevaju da održe prednost i na drugoj pauzi vode sa 16:14. Nakon pauze, odbojkašice Srbije prave seriju od 3:1, što je primoralo selektora Turske da zatraži tajm-aut. Naše devojke vezuju još dva poena i u finiš seta ulaze sa prednošću od 21:15. Potom, odbojkašice Srbije lako privode set i meč kraju.

14.51 - Kraj drugog seta, Srbija – Turska 25:17. Silovit start i drugog seta, Srbija vodi sa 5:1, tajm-aut za Tursku. Na prvom tehničkom tajm-autu Srbija vodi sa 8:2. Turkinje uspevaju da smanje prednost naše selekcije na 10:6. To je bio signal za Terzića da tajm-autom preseče seriju od tri poena protivnica, ali bezuspešno. Turkinje nakon pauze osvajaju još jedan poen. Naše uspevaju da prekinu seriju protivnica i na drugom tehničkom tajm-autu imaju prednost od tri poena, 16:13. Srbija uspeva da kontroliše rezultat i u finiš seta ulazi sa četiri poena prednosti 20:16, novi tajm-aut za Tursku. Nakon pauze, naše devojke uspevaju da osvoje još dva poena, potom rutinski privode set kraju.

14.24 - Kraj prvog seta, Srbija - Turska 25:19. Odličan start naših odbojkašica, nakon uvodnih poena prave seriju i vode sa 6:2, selektor protivnica pokušava tajm-autom da poveže redove i uspeva da prekine seriju Srbije. Na prvi tehnički tajm-aut naše devojke odlaze sa prednošću od 8:4. Naše nastavljaju sa dobrom igrom i pri vođstvu od 11:6 usledio je novi tajm-aut za Tursku. Turkinje uspevaju da se približe na 14:12. Na drugi tehnički tajm-aut naše odlaze sa tri poena prednosti, 16:13. Turkinje uspevaju da vežu tri poena i dođu do izjednačenja - 16:16. Terzić traži tajm-aut. Odbojkašice Srbije opet prelaze u vođstvo od 19:17. U finišu seta ponovo imamo tri poena prednosti - 21:18, što je bilo dovoljno da naše mirno privedu set kraju i uvećaju prednost.

14.01 - Počeo je meč ...

13.55 - Posle intoniranja himni očekujemo početak meča.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи