Читај ми!

Rusija u finalu, Srbija će se boriti za bronzu

Reprezentacija Rusije plasirala se u finale Evropskog prvenstva za odbojkašice, pošto je u Roterdamu savladala Srbiju sa 3:1 (25:23, 25:23, 21:25, 25:22). Rusija u Finalu protiv Holandije, Srbija za bronzu protiv Turske. Utakmica za treće mesto igra se u nedelju od 14 sati.

Ženska odbojkaška reprezentacije Srbije nije uspela da se plasira u finale prvenstva Evrope u Holandiji i Belgiji, pošto je u Roterdamu poražena od Rusije sa 3:1 (25:23, 25:23, 21:25, 25:22).

Izabranice Zorana Terzića u borbi za bronzanu medalju igraće protiv selekcije Turske, koja je ranije danas poražena od domaćina Holandije maksimalnim rezultatom.

Odbojkašice Rusije revanširale su se Srbiji za bolan poraz u Svetskom kupu i izborile priliku da u finalu odbrane titulu prvaka Evrope.

Selektor Zoran Terzić rekao je da nema šta da zameni igračicama i istakao da ekipa mora da nađe snage da odigra dobro u meču za treće mesto.

"Da li je najzad došlo do nekog pada u našoj igri, u smislu koliko toga su devojke istrošene i umorne ili je nešto drugo u pitanju, devojkama ne može definitivno ništa da se zameri", rekao je Terzić posle meča.

"Sve ovo što su ove godine igrale, igrale su punim srcem, igrale su dobro, bile u vrhu na svakom takmičenju na kome su učestvovale... Može da im se dogodi jedna ovakva utakmica, nije strašno. Ja se samo nadam i verujem u njih da će u sebi naći snage za sutrašnju utakmicu koja je veoma važna. Medalja je važna stvar na Evropskom prvenstvu, i da ne treba, kao na prošlom da razmišljaju da su izgubile zlato, već da treba da se bore za bronzu", ocenio je selektor.

Protivnik Srbije u meču za treće mesto biće Turska.

"Nema više tu mnogo šta da se uradi. Devojke moraju da shvate važnost tog meča. Moraju da shvate da ne igraju samo za sebe, moraju da shvate za koga sve igraju u našoj zemlji i u Republici Srpskoj i van naše zemlje. To su stvari koje moraju da razmišljaju u tom momentu, bez obzira da li su razočarane ili im je teško ili su umorne ili kako već", rekao je Terzić.

"Sutra jednostavno mora da se nađe snage i motiva da se odigra na visokom nivou, jer to je jedini način na koji može da se dođe do pobede protiv jedne takve ekipe kao što je Turska", dodao je on.

Maja Ognjenović smatra da ekipa nema vremena za žaljenje zbog poraza, već da treba da se oporavi na vreme za utakmicu za bronzanu medalju.

"Sada nema mnogo vremena za žaljenje, jer nas sutra očekuje jako važna utakmica protiv Turske, koja će isto tako želeti pobedu. Mislim da će pobediti ekipa koja se pre oporavi od poraza koje smo imale danas", rekla je Maja Ognjenović.

Rusija je danas dobila prva dva seta, Srbija je osvojila treći, ali nije imala snage za preokret, tako da je izgubila 1:3.

"Teška utakmica, kao što smo i očekivale. Ruskinje su ozbiljan i kvalitetan protivnik i ne treba da budemo razočarane, ali mi je žao zbog prva dva seta u kojima smo stvarno bile jako blizu, a opet bez naše igre. Mislim da su nas možda malo više napale servisom i da naš prijem nije bio na nivou na kome smo očekivali", rekla je ona o današnjoj utakmici.

Jelena Nikolić kaže da je rival danas pokazao mnogo više.

"Ruskinje su pokazale mnogo više od nas, naročito u prva dva seta. Toliko nam je trebalo da uđemo u bilo kakvu igru. Probale smo u četvrtom setu da uradimo nešto, ali stizati toliki rezultat protiv Ruskinja nije baš lako. Uvek je lepo završiti turnir pobedom, da ne pričamo koliko znači bronzana medalja. Svaka medalja je lepa i nadam se da ćemo naći načina da odigramo na dobar način", rekla je Nikolićeva.

Tijana Malešević je ocenila da je ekipa "dosta stegnuto" ušla u utakmicu.

"Ušle smo u utakmicu dosta stegnuto, nismo igrale opušteno, nismo imale konstantnu igru. Da smo nešto više uradile u prva dva seta, možda bi bio drugačiji ishod. Sutra je novi dan, igra se utakmica za medalju, tako da se nadam da ćemo od početka ući u utakmicu kako treba i pobediti", rekla je Tijana Malešević.

Utakmica za treće mesto između Srbije i Turske igra se sutra od 14 sati, dok je meč za titulu od 17.  

Ovako je protekao meč:

20.45 - Kraj. Rusija je savladala Srbiju sa 3:1 u setovima, pa će braniti titulu osvojenu pre dve godine. Rano su Ruskinje napravile razliku u četvrtom setu, što srpske odbojkašice nisu uspele da dostignu.

20.10 - Srbija smanjuje na 1:2 (25:21). Konačno su naše odbojkašice zaigrale kako umeju, kako su igrale do sada na turniru. Servis i prijem su odlični, proradio je i blok u bitnim momentima, dok je broj grešaka bio daleko manji nego u prva dva seta.

19.30 - Rusija je uvećala vođstvo, rezultat je 2:0 (25:23). I opet se čini da je reprezentacija Srbije pomogla protivniku, brojnim greškama i slabijom igrom.

19.00 - Ruskinje su povele sa 1:0 (25:23). Sreća je pogledala Ruskinje u završnici seta. Doduše, pomogle su i silne greške srpskih odbojkašica.

18.30 - Počeo je meč u Roterdamu.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи