Читај ми!

Pobeda nad Rusijom posle preokreta

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je posle preokreta Rusiju sa 3:2, po setovima 22:25, 22:25, 25:14, 25:23 i 15:12, u drugoj utakmici Grupe A druge faze Svetskog kupa u Japanu. Srpske odbojkašice sutra će se od 12.10 po srednjoevropskom vremenu sastati sa selekcijom domaćina, Japanom.

Izabranice Zorana Terzića pružile su veoma dobru igru i ovim trijumfom zadržale šanse ze jednu od prve dve pozicije i plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru 2016. godine.

Najefikasnija u selekciji Srbije bila je Tijana Bošković sa 27 poena, 17 je dodala Brankica Mihajlović, dok su Jovana Stevanović i Milena Rašić zabeležile po 16.

Reprezentaciju Rusije predvodila je Natalija Območajeva sa 27 poena, dok je Tatjana Košeleva zabeležila 18.

Ovo je šesta uzastopna pobeda odbojkašica Srbije na Svetskom kupu i uz jedan poraz iz prvog kola protiv Kine nalaze se na trećem mestu sa 16 bodova, dva manje od Rusije i tri manje od Sjedinjenih Američkih Država.

Srbija u utorak od 12.10 igra protiv Japana, a potom se seli u Komaki. Tamo će se nadmetati sa Kubom (petak, od osam sati), Kenijom (subota, u istom terminu) i Argentinom (nedelja, od sedam časova).

Plasman na Olimpijske igre 2016. u Rio de Žaneiru izboriće dve prvoplasirane selekcije. Prema propozicijama FIVB, plasman ekipa se određuje prvo na osnovu broja pobeda. Ukoliko je broj pobeda identičan, plasman se određuje na osnovu broja bodova, a ukoliko su broj pobeda i broj bodova identični, plasman se određuje na osnovu set-količnika, pa poen-količnika.

Ukoliko najbolje odbojkašice Srbije savladaju četiri naredna suparnika, Japan, Kubu, Keniju i Argentinu, a desi se da SAD pobede Ruskinje, a Ruskinje Kinu – naša reprezentacija će sigurno biti među dve najbolje ekipe, što znači i da će već sada obezbediti učešće na Olimpijskim igrama.

Trenutno, SAD vode sa 19 poena, Rusija ima 18, Srbija 16, Japan i Kina (uz po meč manje) sakupile su po 15, a slede Dominikanska Republika sa 13, Argentina sa 9, Južna Koreja i Kuba sa po 6, Peru sa 3, dok Kenija i Alžir nisu još uspele da osvoje ni poen.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво