Pohod na Svetsku ligu kreće iz Brazila

Odbojkaši srbije igraju u Belo Orizondteu protiv domaćina Brazila prvi meč ovogodišnjeg ciklusa Svetske lige. Prvi susret prvog vikenda A grupe igra se od 19.00 časova. Drugi meč igra se u nedelju od 13.00. Direktan prenos mečeva je na našem Drugom programu.

 

Odbojkaši Srbije spremni su za napad na najviši plasman u Svetskoj ligi. U Brazil su otputovali sa namerom da se vrate sa obe pobede. Svesni su da je put do zacrtanog cilja trnovit. Dueli sa Brazilcima poslužiće našoj selekciji i kao finalno uigravanje pred start Evropskih igara u Bakuu.

Selektor muške odbojkaške reprezentacije Srbije Nikola Grbić rekao je da njegova ekipa nije maksimalno uigrana, ali da će u predstojećim utakmicama sa Brazilom u Svetskoj ligi ići na obe pobede.

Put Brazila otišla su četrnaestorica igrača. Selektor je naveo da će se Konstantin Čupković i Milan Katić posle utakmica u Brazilu priključiti selekciji koja se priprema za Evropske igre u Bakuu, dok će se seniorima u Italiji za utakmice drugog vikenda, priključiti Nikola Kovačević i Nemanja Petrić.

Brazilcima će se suprotstaviti:

Tehničari: Nikola Jovović (Monca) i Aleksa Brđović (Belhatov).

Korektori: Aleksandar Atanasijević (Peruđa) i Saša Starović (Latina).

Libera: Nikola Rosić (Tomis Konstanca) i Neven Majstorović (Partizan).

Blokeri: Dragan Stanković i Marko Podraščanin (Lube Treja), Srećko

Lisinac (Belhatov) i Aleksandar Okolić (Crvena zvezda).

Primači: Uroš Kovačević (Modena), Marko Ivović (Aseko Rešovija),

Konstantin Čupković (Bidgošć) i Milan Katić (Vojvodina).

Reprezentacija Srbije će 18. put nastupiti u Svetskoj ligi, do sada je osvojila četiri srebrne medalje (2003, 2005, 2008. i 2009.) i tri bronze (2002, 2004. i 2010.).

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво