Читај ми!

Pobede Zvezde i Partizana

Odbojkaši Crvene zvezde poveli su sa 1:0 u polufinalu plej-ofa Superlige, pošto su na svom terenu pobedili Vojvodinu sa 3:1 (25:23, 17:25, 25:22, 25:18). Partizan je takođe slavio savladavši ekipu Novog Pazara sa 3:0 (26:24, 28:26, 25:18).

Beogradski crveno-beli savladali su na Banjici prvog favorita za šampionsku titulu i ekipu koja je pre samo nekoliko dana osvajanjem Kupa izazivača ostvarila najveći uspeh srpske klupske odbojke.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Filip Stoilović sa 17 poena, Aleksandar Blagojević dao je 13, dok je u Vojvodini sa 21 poenom najbolji bio Milan Katić, a pratili su ga Dražen Luburić sa 18 i Mihajlo Stanković sa 17.

Vrlo zanimljivo bilo je u prvom i trećem setu, a u oba navrata Zvezda je imala čvršće nerve. U prvom je izdržala pritisak kad je Vojvodina preokrenula na 21:20 u završnici, te su Beograđani stigli do uvodnog seta - 25:23.
 
Novosađani su odmah potom izjednačili, bili su odlični u drugom periodu, u kojem gotovo da nije bilo dileme. Gosti su poveli sa 16:10 i potom samo lako održavali prednost za konačnih - 25:17.
 
U trećem setu je ekipa Dragana Kobiljskog imala konstantnu prednost, ali nikako nije uspevala da se „odlepi". Vodila je Crvena zvezda sa 16:14, dva poena viška imala je i u završnici (21:19). Vojvodini nisu pomogle ni izmene, odnosno ulazak u igru iskusnog Veljka Petkovića.
 
Prethodno je trener Zvezde povukao dobar potez, u igru je na mesto korektora umesto Gmitrovića ubacio Blagojevića, koji je do kraja odigrao sjajan meč, sa visokom realizacijom napada (20-12). Ovaj period domaći su dobili sa 25:22, ispostavilo se da su tada i „prelomili" pitanje pobednika.
 
Ostali su osvajači Kupa Srbije i evropskog Čelendž Kupa bez svežine u nastavku susreta, što je Zvezda znala da iskoristi. Poveli su domaći sa 16:10, a potom su mirno priveli meč kraju - 25:18.

Polufinalna serija igra se na tri pobede, a druga utakmica između Crvene zvezde i Vojvodine na programu je u nedelju od 20.30 u dvorani na Banjici.

Odbojkaši Partizana savladali su u Beogradu ekipu Novog Pazara sa 3:0 (26:24, 28:26, 25:18) na startu polufinalne serije plej-ofa koja sa igra do tri pobede.

Posle 80 minuta igre, crno-bele je do trijumfa predvodio Milija Mrdak sa 13 poena, a sledili su ga Petar Nikolić i Marko Nikolić sa po 11. Najefikasniji u redovima Novopazaraca bio je Irfan Hamzagić sa 13 poena, Hamza Zatrić je dodao devet, dok je Luka Marinković uknjižio šest poena.

Partizan je domaćin i u drugoj utakmici koja je zakazana za nedelju od 17.00, a dva dana kasnije rivali će odmeriti snage u Novom Pazaru.

Bude li potrebno, četvrti susret odigraće se 23. aprila u Pazaru, dok je eventualna "majstorica" na programu 26. aprila u Beogradu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво