Читај ми!

Grbić: Daću sve da se vratimo u svetski vrh

Nadam se da će moje najbolje biti dovoljno dobro da reprezentaciju vratimo u svetski vrh, rekao je novi selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Nikola Grbić.

Novi selektor muške odbojkaške reprezentacije Nikola Grbić rekao je da će učiniti sve da nacionalni tim pod njegovim vođstvom nastavi da niže uspehe poput onih dok je sa kapitenskom trakom predvodio ekipu na terenu.

"Nadam se da će moje najbolje biti dovoljno dobro da reprezentaciju vratimo u svetski vrh. Imamo dovoljno dobrih i kvalitetnih momaka na svakoj poziciji i velike su šanse da budemo konkurentni na svim takmičenjima. Ono što mogu da obećam jeste da ćemo dati sve od sebe, a teren će pokazati da li će to biti dovoljno", rekao je Grbić na zvaničnoj prezentaciji.

On je istakao da dolazak na klupu Srbije predstavlja veliku čast, ali pre svega obavezu zbog odnosa koji ima prema reprezentaciji.

"Ljubav prema reprezentaciji i državnom dresu, bratu i meni preneo je otac koji je bio kapiten selekcije koja je osvojila prvu medalju. Igranje za Srbiju Vladimiru i meni bilo je nešto što se podrazumeva i za šta smo živeli. Ta ljubav nikad nije prestala da jenjava i moje srce je uvek bilo ovde. Nadao sam se da ću se jednog dana vratiti, ali nisam da će biti tako brzo, posle samo sedam meseci", rekao je Grbić.

Grbić je rekao da još uvek nije kompletirao stručni štab, ali da će mu u radu pomagati poznati italijanski trener Kamilo Plači, Saša Joksimović, doktor Ljuban Martinović i Laslo Lukač.

Predsednik Odbojkaškog saveza Srbije (OSS) Aleksandar Boričić izrazio je zadovoljstvo zbog povratka mlađeg od braće Grbić u najbolju selekciju Srbije.

"Neizmerno smo srećni jer će Grbić biti selektor, ali i svesni koliko je težak zadatak pred njim. Znamo koliko je bio uspešan, a poznavajući ga sigurno će želeti da bude još bolji u novoj ulozi. Želimo ponovo da budemo olimpijski pobednici na nekom od narednih turnira", izjavio je Boričić i uručio Grbiću trenerku reprezentacije.

Boričić je rekao da se Grbić bez pogovora odazivao pozivu Srbije i kada je bio povređen, kao i da je bio najaktivniji član.

Predstavljanju Nikole Grbića prisustvovao je i njegov brat Vanja, aktuelni potpredsednik OSS, zatim državni sekretar za sport Predrag Peruničić, predsednik Sportskog saveza Srbije Aleksandar Šoštar i mnogi drugi iz sveta sporta i odbojke.

Grbić je bio dugogodišnji kapiten reprezentacije Srbije, sa kojom je osvojio 19 medalja, među kojima su zlato na Olimpijskim igrama u Sidneju 2000. i prvenstvo Evrope 2001, 1997. je proglašen za najboljeg igrača Evrope, dok je 2013. godine primljen u "Odbojkašku aleju slavnih" u poljskom Miliču.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво