Ništa od medalje, Rusija bolja od Srbije

Srbija - Rusija 0:3. Odbojkašice Srbije izgubile su od Rusije sa 0:3 (26:28, 18:25 i 17:25), u meču za ulazak u polufinalnu grupu na Svetskom prvenstvu u Italiji. Naše odbojkašice planetarni šampionat završile na sedmom mestu.

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u treću fazu Svetskog prvenstva u Italiji, pošto je u Veroni izgubila od Rusije sa 0:3 (26:28, 18:25, 17:25).

Srbija i Rusija su u direktnom duelu odlučivale o plasmanu u narednu fazu takmičenja, a izabranicama Zorana Terzića je za prolaz bio potreban bod, odnosno pobeda ili dva osvojena seta.

Najefikasnija u redovima Srbije bila je Tijana Bošković sa 17 poena, 13 je upisala Milena Rašić, a osam Jelena Nikolić. U pobedničkoj ekipi najbolja je bila Natalija Gončarova sa 19 poena.

Selekcija Rusije je bolje počela prvi set, održavala je prednost, ali je Srbija uspela da izjednači (14:14). Igralo se potom poen za poen, a dobrom serijom Srbija je stigla do prednosti od tri poena (21:18). Izabranice Zorana Terzića su izborile i dve set lopte, ali nisu uspele da ih realizuju, pa je Rusija povela sa 1:0.

U drugom i trećem setu odbojkašice Rusije su bile bolje, sve vreme su imale prednost i nu jednom trenutku nisu dozvolile Srbiji da preokrene rezultat.

Odbojkašice Srbije završile su prvenstvo u Italiji sa skorom od šest pobeda i tri poraza.

U preostalim mečevima poslednjeg 4. kola F grupe Turska je u Modeni pobedila Kazahstan sa 3:0 (25:15, 25:13, 25.14), dok se od 20 sati u Veroni sastaju Brazil - SAD, a u Modeni Bugarska - Holandija.

Terzić: Strah nam je vezao noge 

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić rekao je da je strah vezao noge njegovim igračicama u odlučujućim momentima u utakmici
protiv Rusije na Svetskom prvenstvu u Italiji.

"Ostaje jedan veliki žal i tuga, zbog, pre svega, izgubljenog prvog seta, odnosno načina na koji smo ga izgubili. Dešava se da protivnik odigra zaista kvalitetno u tim situacijama i da svojom dobrom igrom nemetne određeni ritam koji ne možeš da pratiš i pobedi te bez obzira što je 24:22", rekao je Terzić nakon meča.

Terzić je kazao da je njegovim igračicama danas nedostajalo hrabrosti, samopouzdanja i vere u sebe.

"U tim momentima to se videlo. Neke vrlo lake situacije ne da nismo uspeli da rešimo, nego nismo uspeli ni jedan napad praktično da organizujemo u tom periodu igre i normalno da ekipa kakva je Rusija to lako kažnjava", kazao je Terzić. 

Ovako je tekao meč Srbija - Rusija: 

18.30 - Odbojkašice Rusije ubedljivo osvajaju i treći set (17:25) za makismilnu pobedu protiv Srbije od 0:3

18.02 - Mnogo bolja igra Ruskinja u drugom setu i nešto slabija naših igračica rezultira osvajanjem i drugog seta - 18:25.

17.33 - Iako su imale set loptu na svoj servis, naše odbojkašice izgubile su prvi set od Ruskinja sa 26:28.

17.01 - Počela je utakmica između Srbije i Rusije. Našoj selekciji su potrebna dva osvojena seta kako bi se plasirala u narednu rundu takmičenja. 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво