Читај ми!

Srbija poražena od SAD

Odbojkašice Srbije poražene su od Amerikanki sa 0:3 (22:25, 20:25, 22:25). Izabranice Zorana Terzića imaju još jednu šansu da nastave takmičenje na Svetskom prvenstvu u Italiji, da bi to uspele moraju da savladaju Rusiju u poslednjem kolu druge faze takmičenja. Susret se igra u nedelju od 17 ćasova, direktan prenos je na našem Prvom programu.

Odbojkašice Srbije su tako pretrpele drugi poraz, uz četiri pobede, dok su Amerikanke ostvarile petu uzastopnu pobedu i obezbedile plasman u treću fazu. Odbojkašice Srbije u nedelju od 17 časova igraju protiv Rusije i potrebna im je pobeda kako bi se plasirale u treću fazu.

Amerikanke su na početku prvog seta povele sa 4:1, ali su srpske odbojkašice uspele da preokrenu na 5:4. Njihove protivnice su na prvi tehnički tajm-aut otišle sa vođstvom od 8:6 i do sredine seta su čuvale prednost. Ekipa Zorana Terzića je uspela da se vrati u igru (21:21), ali su Amerikanke iskoristile greške protivnica i povele u meču.

Na početku drugog seta Amerikanke su imale prednost (10:6), ali je Srbija predvođena Tijanom Bošković preokrenula na 15:14 i na kratko čuvala vođstvo, da bi Amerikanke posle toga preokrenule na 22:19. One su do kraja sačuvale vođstvo i stekle dva seta prednosti.

Do sredine trećeg seta selekcija SAD je imala minimalno vođstvo, ali je Srbija uspela da izjednači na 16:16. Srpske odbojkašice do kraja nisu uspele da preokrenu, pa je Amerika došla do osme uzastopne pobede na turniru.

Tok meča: 

18.30 - Treći set pripao je Amerikankama sa 25:22 i tako su rešile meč u svoju korist sa maksimalnih 3:0. Velike oscilacije u igri naše ekipe. Ponovo su uspele da preokrenu rezultat i nakon drugog tehničkog tajm-auta povedu, ali nisu imale snage da osvoje set.

17.56 - Amerikanke dobijaju i drugi set - 25:20. Naše nisu iskoristile svoju šansu. Iako su protivnice vodile tokom većeg dela seta, na prvom tehničkom tajm-autu imale su prednost od 8:5, a potom su došle i do 10:6. Naše uspevaju da se vrate i stugnu do izjednačenja 14:14. Zatim do druge pauze Srbija prelazi u vođstvo od 16:15, a dolaze i do dva poena prednosti - 18:16.

Amerikanke uspevaju da poremete prijem naše ekipe i dolaze do preokreta. Do kraja seta dozvolile su našim devojkama da osvoje samo dva poena. 

17.26 - Prvi set pripao je Amerikankama - 25:22. Velika borba i neizvestan set. Obe ekipe maksimalno skontentrisano ušle u meč. Amerikanke na prvom tehničkom tajm-autu imaji dva poena prednosti. Do druge pauze naše odbojkašice uspevaju da se približe na poen zaostatka - 16:15. Potom su naše zaigrale nešto bolje i uspevaju da povedu sa 17:16. 

U finiš seta srpske odbojkašice ulaze sa prednošću - 20:19. Međutim, protivnice su imale više koncentracije u finišu, preokreću rezultat, 21:20, a potom dolaze i do dve set lopte 24:22. Koriste prvu i rešavaju prvi set u svoju korist.

17.00 - Počeo je meč između Srbije i Amerike.

16.53 - Nakon intoniranja himni očekujemo početak meča.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво