Читај ми!

Srbija poražena od Brazila

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije izgubila je od selekcije Brazila sa 3:1 (24:26, 25:21, 25.19, 25:23), u poslednjem 5. kolu B grupe prvenstva sveta u Italiji. Izabranice selektora Zorana Terzića ranije su obezbedile plasman u drugu fazu šampionata, a pretrpele su prvi poraz nakon što su slavile protiv Turske (3:1), Bugarske (3:2), Kameruna (3:0) i Kanade (3:1).

Duel u Trstu koji je odlučivao pobednika grupe doneo je sjajnu odbojku i protekao je u velikoj i zanimljivoj borbi. Srpske odbojkašice jesu poražene, ali Terzić može da bude zadovoljan onim što ekipa prikazala na utakmici sa favorizovanim olimpijskim šampionkama.

To se posebno odnosi na početak meča, kada je Srbija igrala izvanredno i zasluženo osvojila prvi set. Viđeno je mnogo efektnih poena i spektakularnih poteza, sve je funkcionisalo gotovo besprekorno, a blistale su Brankica Mihajlović i mlada Tijana Bošković, za čije smečeve i blokove protivnice nisu imale rešenja.

Bila je to najava da bi reprezentacija Srbije mogla do podviga i prve pobede nad Brazilom do sada, međutim, fantastični sastav Južnoamerikanki stabilizovao je redove i u nastavku preuzeo inicijativu.

Objektivno kvalitetniji tim Brazilki odigrao je u "svom elementu", srpske odbojkašice do kraja susreta igrale su angažovano i povremeno pretile preokretom, a u četvrtom setu umalo nisu režirale dramatičan završetak utakmice.

Međutim, ponestalo im je snage i koncentracije protiv izuzetno snažnog rivala, pa je Brazil sprečio odigravanje petog seta.

U ostalim mečevima kola Turska je pobedila Kamerun sa 3:0 (25:18, 25:18, 25.12), a Bugarska je istim rezultatom bila bolja od Kameruna - 3:0 (25:17, 25.16, 25.18).

Tabela: Brazil 5-0, Srbija 4-1, Bugarska 3-2, Turska 2-3, Kanada 1-4, Kamerun 0-5.
Plasman u drugu fazu izborile su odbojkašice Brazila, Srbije, Bugarske i Turske. Srbija će prvi meč u novormiranoj F grupi druge faze takmičenja odigrati u sredu, 1. oktobra od 17 sati protiv Kazahstana.

Terzić: Motivi možda sputali pojedine igračice

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić rekao je da je uprkos porazu od Brazila njegov tim pokazao da može da igra na vrhunskom nivou.

"Bilo je dosta motiva, možda kod nekih odbojkašica i previše, pa ih je to sputalo. Igrali smo u nekim fazama zaista dobro, pružili snažan otpor Brazilu i bili blizu da napravimo iznenađenje. Zbog nekih sitnica nismo uspeli, ali pokazali smo možemo da igramo na vrhunskom nivou i sa vrhunskim ekipama", rekao je Terzić.

Najefikasnija u srpskom timu bila je 17. godišnja Tijana Bošković, dok je Brankica Mihajlović postigla 15 poena.

"U neku ruku imale smo pobedu. Na početku trećeg seta imale smo prednost od četiri-pet poena, međutim, došlo je do pada koncentracije, ne znam zbog čega. Sitinice su odlučivale u četvrtom setu, igrale smo dobro kao tim i najbitinije je da podižemo igru. Nadam se boljim partijama u Veroni", poručila je Mihajlovićeva.

Tok meča:

22.06 -  Brazilke dobijaju i četvrti set sa 25:23 i rešavaju meč u svoju korist. Velika borba i u četvrtom setu. Na prvom tehničkom tajm-autu naše su vodile sa 8:7. Ponovo je usledio odličan period igre protivnica , koje na drugoj pauzi vode sa 16:12. 

Kada su protivnice povele sa 21:15, kraj je bio blizu. Ipak naše se uspevaju da se vrate i fantastičnom serijom izjednače na 21:21. U neizvesnom finišu protivnice su imale više snage i dobijaju četvrti set sa 25:23. 

21.31 -  Treći set dobijaju Brazilk, ubedljivo 25:19. Do prvog tehničkog tajm-auta bilo je neizvesno, 8:7 za Brazil. U nastavku napadnuta je Brižitka Molnar servisom, konstantno su sve protivnice servirale na nju. To je donelo prednost protivnicama koje su povele sa 12:7. Potom su naše ostale bez igre.

Poremećen prijem doneo je probleme u napadu i na drugoj pauzi brazilke vode sa 16:9. Potom su nastavile da uvećavaju prednost i stignu do sedam set lopti - 24:17. Naše uspevaju da odbrane dve, malo uđu u ritam, ali protivnice završavaju set u svoju korist 25:19.

21.00 - Drugi set pripao je Brazilkama 25:21. Velika borba se nastavila. Brazilke dolaze do prednosti od 5:3, naše uspevaju da uzvrate i na prvom tehničkom tajm-autu vode sa 8:6. Serija protivnica od četiri poena i sada one vode sa 10:8. Ipak, naše uspevaju da preokrenu rezultat i na drugom tehničkom tajm-autu vode sa 16:15.

Prelomni momenat seta desio se pri rezultatu 17:17. Brazilka na servisu šalje loptu u aut, međutim sudije iz njima znanog razloga dodeljuju poen protivnicama. Selektor Terzić vidno iznerviran ulazi u raspravu sa drugim sudijom, međutim nije bilo promene rezultata. Protivnice koreste dekoncentrisanost u igri naše ekipe i veoma lako rešavaju set u svoju korist sa 25:21.

20.30 - Odbojkašice Srbije dobile su prvi set protiv Brazilki sa 26:24. Odlično su krenule naše odbojkašice. Ekspresno dolaze do prednosti od 6:1. Međutim, Brazilke se bude vezuju četiri poena i smanjuju na 6:5. Ipak, naše devojke na prvom tehničkom tajm-autu vode sa 8:6. Protivnice potom preuzimaju inicijativu i prelaze u vođstvo, 11:9, koje održavaju do druge pauze - 16:14. 

Nastavljena je velika borba u prvom setu. Naše devojke uspevaju da nadoknade prednost protivnica i povedu sa 19:18. Potom obe ekipe u serijama osvajaju po dva poena, da bi Brazilke prve stigle do set lopte 23:24. Naše se ne predaju, uspevaju da preokrenu i stignu do set lopte, 25:24, koriste je i dobijaju prvi set sa 26:24.

 20.00 - Počeo je meč između Srbije i Brazila.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи