Читај ми!

Srbija poražena od Francuske

Srbija - Francuska 1:3 (27:25, 23:25, 23:25, 20:25). Odbojkaška reprezentacija Srbije porazom od Francuske izgubila šansu da se plasira u završnicu takmičenja na Svetskom prvenstvu u Poljskoj. U poslednjem kolu Srbija će igrati protiv Irana.

Odbojkaška reprezentacija Srbije izgubila je u Lođu od Francuske sa 1:3 u setovima, u utakmici trećeg kola Grupe E i tako izgubila šanse da se plasira u treću fazu takmičenja na Svetskom prvenstvu u Poljskoj.

Najefikasniji u ekipi Srbije bio je Aleksandar Atanasijević sa 19 poena, a po 14 su postigli Nikola Kovačević i Srećko Lisinac. U ekipi Francuske najbolji učinak u poenima imao je Antonin Ruzije - 22 poena.

Odbojkaši Srbije u nedelju od 16.40 igraju protiv Irana, a Francuska od 20.25 protiv domaćina Poljske.

Tok meča:

18.38 - Kraj meča. Francuzi su savladali Srbiju sa 3:1. U četvrtom setu protivnik je bio bolji i slavio rezultatom 25:20. Naši odbojkaši podlegli su pritisku u četvrtom setu. Lepo su krenuli imali prednost od 5:2, potom su na prvom tehničkom tajm-autu vodili sa 8:7. Tada dolazi do pada u igri. Protivnik preokreće i na drugoj pauzi vodi sa 16:14.

Naši odbojkaši ne uspevaju da se vrate u set, protivnik povećava prednost i mirno privodi set i meč kraju - 25:20 u trećem setu.

18.12 -  Francuzi dobijaju i treći set sa 25:23, i sada oni vode sa 2:1. Nastavljena je velika borba i u trećem setu. Nijedna ekipa nije uspela da napravi ozbiljniju prednost. Naši odbojkaši su na drugom tehničkom tajm-autu vodili sa 16:14. Međutim, protivnik je uspeo da izjednači pa se u finiš seta ušlo pri rezultatu 20:20.

Francuzi su imali više koncentracije u nastavku i prvi stigli do set lopte, koriste je i dobijaju treći set sa 25:23.

17.35 - Drugi set pripao je Francuzima - 25:23. Velika borba i u drugom setu. U igri poen za poen protivnik se ipak bolje snašao i u finiš seta ušao sa prednošću od 22:20, a potom dolazi i do tri set lopte 24:21.

Naši odbojkaši uspevaju da spasu dve. Uspeli su i treću, ali sudija im to nije priznao. Očigledan prelaz francuskog igrača nije dosudio, već je protivniku poklonio poen za set. Kako su naši već iskoristili oba video čelindža, promene rezultata nije bilo, pa su Francuzi osvojili drugi set sa 25:13 i izjednačili na 1:1.

17.05 - Srbija dobija prvi set protiv Francuske sa 27:25. Posle velike borbe naši odbojkaši su uspeli da dobiju prvi set. Naši su krenuli odlično, već na prvom tehničkom tajm-autu imali su dva poena prednosti. Usledio je još bolji period igre naših odbojkaša i na drugoj pauzi vode sa 16:12. Francuzi se bude i stižu prednost naše selekcije, 18:16. Ipak Srbija održava prednost i dolazi do dve set lopte 24:22, protivnik uspeva da se odbrani i dolazi do izjednačenja - 24:24.

Naši odbojkaši ipak uspevaju da iskoriste petu set loptu i dobiju ovaj period igre sa 27:25. 

16.38 - Počeo je meč između Srbije i Francuske.

16.34 - Nakon intoniranja himni očekujemo početak meča.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво