Читај ми!

Prvi trijumf Srbije, 3:1 protiv Argentine!

Argentina–Srbija 1:3 (kraj). Odbojkaška reprezentacija Srbije zabeležila je prvu pobedu na Svetskom prvenstvu u Poljskoj, pošto je u Vroclavu pobedila selekciju Argentine sa 3:1! Selektor Kolaković zadovoljan. Australija sledeći rival "orlova".

Do prvog trijumfa na Svetskom prvenstvu odbojkaši Srbije došli su pobedom nad Argentinom od 3:1 (25:17, 20:25, 25:21 i 25:21).

Meč u Vroclavu obeležila je prilično izjednačena igra dva rivala, ali je naša selekcija ipak dokazala da je trenutno bolji tim.

Prvi set je protekao u izjednačenoj igri u prvom delu, da bi naši igrači potom "dodali gas" i osvojili taj deo igre sa 25:21.

Međutim, "gaučosi" se nisu predali i uzvratili su već u narednom setu, osvojivši ga sa 25:20, uz prilično lošu igru "orlova" u polju.

Treći set je protekao u apsolutnoj dominaciji našeg tima, koji je imao čak osam set lopti. Tada dolazi do opuštanja, Argentinci osvajaju pet vezanih poena, da bi naš tim konačno osvojio poen i set – 25:21.

Četvrti set je doneo veoma ravnopravnu borbu, mnogo lepih poteza ali odlučniju i sigurniju igru Srbije u odlučujućim momentima, što je rezultiralo osvajanjem seta sa 25:21 u ukupnom pobedom od 3:1.

Sledeći meč naši odbojkaši igraju u četvrtak protiv Australije od 16.30.

Kolaković: Važna pobeda! 

Selektor srpskih odbojkaša Igor Kolaković rekao je da je njegova ekipa zabeležila na Svetskom prvenstvu važnu pobedu nad Argentinom posle uvodnog poraza od domaćina Poljske.

"Utakmica je posle uvodnog poraza bila jako teška, Argentina je u rangu sa nama, jako je talentovana, ali smo taktički dobro odigrali. Bilo je i grešaka, ali moramo da budemo jako zadovoljni posle onoga što je bilo u prvom meču. Imamo dan odmora, pa onda nova utakmica", rekao je Kolaković posle meča u Vroclavu.

"Orlovi" će u narednom kolu igrati protiv Australije.

"Australija je protivnik koji je za poštovanje, ali nama su bodovi potrebni", istakao je Kolaković.

Ovako je tekao meč: 

15.22 – Najkvalitetnija igra i najveća borba dva rivala viđena je u četvrtom setu. Iako je naša selekcija uglavnom imala od tri do pet poena prednosti, Argentici su zaigrali bolje u finišu i uveli set u neizvesnu završnicu. Ipak, naši momci su ostali mirni, osvojili set sa 25:21 i pobedili sa 3:1!

14.48 – Treći set bio je skoro identičan prvom. Nakon egala na početku, srpski odbojkaši preuzimaju kontrolu u igri. Uz veoma raznovrsnu igru u napadu i mnogo bolji blok, osvajaju treći set sa 25:21, uz malo opuštanje na kraju. Vodi Srbija sa 2:1.

14.11 – "Gaučosi" su drugi set odigrali mnogo borbenije i koncentrisanije, dok je naš tim imao problema sa prijemom servisa, uz neke loše odluke u napadu. Argentinci su osvojili drugi set sa 25:20, za izjednačenje u setovima.

13.40 – Iako su nešto lošije počeli meč, naši odbojkaši su od sredinem seta prešli u vođstvo koje su samo uvećavali. Na kraju, sigurna igra za osvajanje prvog seta – 25:17.

13.15 – Počeo je meč u Vroclavu između Srbije i Argentine.

13.10 – U toku je intoniranje himni današnjih rivala. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи