Читај ми!

Odbojkaški spektakl pripao Poljacima

Srbija - Poljska 0:3 (19:25, 18:25, 18:25). Najbolji odbojkaši Srbije utakmicom protiv domaćina Poljske otvorili 18. šampionat sveta. Meč prvog kola Grupe A odigran je na Nacionalnom stadionu pred oko 65.000 gledalaca. Naši odbojkaši podlegli pritisku sa tribina i ubedljivo su poraženi. Naredni rival naše ekipe je selekcija Argentine, meč se igra u utorak.

Najbolji odbojkaši Poljske i Srbije ušli su u istoriju, jer nikada do sada jedna odbojkaška utakmica nije odigrana na fudbalskom stadionu pred tolikim brojem gledalaca. To je, na žalost, jedino lepo čega će se naši odbojkaši sećati, jer su na startu šampionata prikazali veoma lošu igru i gotovo da nisu pružili ni jači otpor domaćinima.

Ukoliko je problem bio samo nesnalaženje u spektakularnom ambijentu koji su napravili poljski navijači, u nastavku šampionata sve može da dođe na svoje mesto, ali ako se radi o slaboj formi našeg tima, neće biti dobro.

Reprezentacija Srbije dobro je odigrala samo početak prvog seta, kada je imala jedino vođstvo u meču, ali su se Poljaci, nošeni podrškom navijača, brzo konsolidovali, preuzeli vođstvo i do kraja meča nisu imali nikakvih problema.

Selektor našeg tima Igor Kolaković pokušavao je brojnim izmenama da stabilizuje našu, a poremeti igru Poljaka, ali ni to nije donelo nikakvu promenu na terenu, pa su domaćini 14. prvenstva sveta potpuno zasluženo zabeležili prvu pobedu na šampionatu.

Tako je nastavljena tradicija u međusobnim susretima srpskih i poljskih odbojkaša na šampionatima sveta. Bioje ovo šesti meč i šesti poraz naše selekcije.

Reprezentativci Srbije sada će imati dva dana odmora, a u utorak se sastaju sa Argentinom i to je meč koji će morati da dobiju da bi u nastavku prvenstva imali šansu da stignu do završnice.

Ostale utakmice Grupe A igraće se u Vroclavu, Srbija će u drugom kolu, 2. septembra igrati protiv Argentine od 13 časova, a u trećem kolu 4. septembra protiv Australije (16.30). U četvrtom kolu 6. septembra odbojkaši Srbije igraće protiv Venecuele (16.30), a u poslednjem, petom kolu 7. septembra protiv Kameruna od 20.15.

Po četiri reprezentacije iz sve četiri grupe nastaviće takmičenje u drugoj fazi, gde će selekcije iz A i D grupe formirati E grupu, a selekcije iz B i C grupe F grupu.

Kolaković: Bili smo samo nemi posmatrači istorije

Selektor Srbije Igor Kolaković rekao je da je njegov tim odigrao jako loše u porazu od Poljske na početku Svetskog prvenstva, kao i da mu je žao što je tim bio samo "nemi posmatrač u istorijskom trenutku za odbojku".

"Bilo je ovo jako loše izdanje. Ušli smo u meč vrlo nervozno. U redu, spektakl je takav da je skrenuo pažnju sportskog sveta, ali smo bili jako nervozni, pogotovo na elementima na kojima počinje odbojkaška igra - servis i prijem servisa", rekao je Kolaković.

"Kada je protivnik osetio da smo izgubili ritam, igrao je sve bolje, a mi nikako nismo nismo uspeli da ga uspoštavimo. Nismo pokazali elemente svog odbojkaškog znanja i bili smo nemi posmatrači onoga šta se dešava sa druge strane terena", rekao je Kolaković.

Srbiju u utorak čeka duel sa Argentinom.
"Sada treba da zaboravimo ovo izdanje i vratimo se igri koju smo gajili do pre tri dana. Ovo nije utakmica koja može da ulije optimizam, da u ovakvom istorijskom trenutku mi budemo samo nemi posmatrači", rekao je Kolaković.

Aleksandar Atanasijević je bio vrlo jasan u oceni igre.
"Zaista katastrofa. Žao mi je što nismo u ovakvom spektaklu mi napravili spektakl. Nismo bili dobri ni u čemu. Imali smo dogovor koga se apsolutno nismo držali. Idemo dalje, ja sam siguran da ovaj tim može do kraja, bez obzira na ovakvo izdanje", rekao je Atanasijević.

Marko Podraščanin je takođe ocenio da je tim podlegao atmosferi.
"Iskreno, mislim da smo se totalno izgubili. Pričali smo da samo treba da gledamo na teren, ali nije lako igrati pred 60.000 gledalaca. Dokazali su da su iskusniji tim. Za nas turnir počinje u Vroclavu u utorak. Biće mnogo teško sada. Mi smo danas bili brzopleti. Lep dan za odbojku, ali ne i za nas", rekao je Podraščanin.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво