Читај ми!

Kolaković: Nismo favoriti, ali želimo medalju

Selektor Igor Kolaković smatra da reprezentacija Srbije nije među favoritima na predstojećem Svetskom prvenstvu, ali kaže da nacionalni tim ima veliku želju da se okiti medaljom.

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković rekao je da nacionalni tim nije u krugu favorita na predstojećem Svetskom prvenstvu u Poljskoj, ali da ekipa ima veliku želju da iznenadi i umeša se u borbu za medalje.

Odbojkaši Srbije igraće u A grupi sa selekcijama Argentine, Australije, Venecuele, Kameruna i domaćina Poljske.

"Znamo da ne spadamo u krug favorita za medalju i niko nas ne svrstava u red pretendenata za najviši plasman, ali imamo veliku želju da, baš kao i na prošlom šampionatu Evrope gde nas niko nije uvažavao, probamo da se borimo za neku od medalja. Ne zavisi samo od nas koliko ćemo biti uspešni i nadam se da će momci dati sve od sebe", rekao je Kolaković uoči polaska u Poljsku.

On je dodao da će Svetsko prvenstvo biti veoma naporno, pošto će se igrati preveliki broj utakmica.

"Očekujem veliku borbu, ako prođemo u završnicu imaćemo 13 mečeva, što je znatno više nego na prošlom prvenstvu. Ovo je jedno od najtežih odbojkaških takmičenja, čak možda teže od Evropskog prvenstva i Olimpijskih igagra. Jedino Svetski kup ima nehumanije uslove za igrače", zaključio je Kolaković.

Srbiju će u Poljskoj predstavljati:

Tehničari: Nikola Jovović, Vlado Petković.

Korektori: Saša Starović, Aleksandar Atanasijević.

Primači: Uroš i Nikola Kovačević, Miloš Nikić, Nemanja Petrić, Marko Ivović.

Blokeri: Marko Podraščanin, Dragan Stanković, Srećko Lisinac.

Libera: Nikola Rosić i Neven Majstorović.

Odbojkaši Srbije sutra ujutro putuju u Poljsku, a prvi meč na turniru odigraće u subotu protiv domaćina na fudbalskom stadionu u Varšavi.

Svetsko prvenstvo za odbojkaše u Poljskoj održaće se od 30. avgusta do 21. septembra.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво