Читај ми!

Nova pobeda odbojkašica

Srpske odbojkašice upisale su još jednu pobedu u šestom kolu I divizije Gran-prija. Izabranice Zorana Terzića savladale Dominikansku Republiku sa 3:0 u setovima. Narednog vikenda u kineskom Makau protiv Kine, Japana i Južne Koreje.

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je selekciju Dominkanske Repbulike sa 3:0 u setovima u utakmici E grupe šestog kola I divizije Gran-prija. Utakmica se igrala u Ankari, a rezultat po setovima bio je 25:21, 25:22, 27:25. U selekciji Srbije najefikasnija bila je Brankica Mihajlović sa 18 poena, dok je Milena Rašić postigla 13, a Sanja Malagurski 11. Reprezentaciju Dominkanske Republike predvodila je Betanja De La Kruz sa 12 poena, dok je Estefani Arijas Peres zabeležila jedan manje.

Izabranice Zorana Terzića su maksimalno porazile Dominikansku Republiku, ekipu koja je u Ankari pobedila Tursku, a posle pet setova izgubila od Nemačke. Ekipe su poene osvajale u serijama, ali odbojkašice Srbije su to činile kada je bilo najpotrebnije, u završnicama setova. Ostvarena pobeda je veoma važna i zbog povratka Srbije u vrh tabele Gran-prija pred mečeve poslednjeg, trećeg vikenda koje će odigrati u Makau.

Na početku meča Srbija je povela sa 5:1, a Dominikanke smanjile na 6:5. Vodila je Srbija sa 8:5 i 12:8, pa 14:12, da bi rival tada serijom 4:0 poveo sa 16:14. Posle vođstvaDominikanki od 21:18, Jelena Nikolić sjajnim servisima, a Sanja Malagurski smečevima, uz podršku i ostalih saigračica, napravile su fantastičnu seriju od 7:0 i set završile sa 25:21.

Ekipe su poene osvajale u serijama, pa je na startu drugog seta Srbija povela sa 3:0, pa Dominikanke sa 5:3, pa Srbija sa 6:5. Vodila se izjednačena borba do 16:16, kada je Srbija serijom 4:0 povela sa 20:16, pa 23:18, a set je dobila sa 25:22 za vođstvo od 2:0.

U trećem setu je viđena ravnopravna borba, u kojoj su se ekipe do finiša smenjivale u vođstvu. Najvažnije je što je Srbija od 18:17 za Dominikansku Republiku preokrenula i povela sa 19:18, pa 21:19 i 22:20. Ipak, Dominikanke su izjednačile na 22:22, pa se zatim igralo poen za poen. Srbija je uspela da realizuje treću meč loptu za 27:25 i pobedu od 3:0 u setovima. 

Zoran Terzić zadovoljan je zbog pobede, ali je istakao da ekipa može mnogo bolje da igra.

"Trebalo bi da budemo zadovoljni kada pobedimo jednu ovakvu ekipu sa 3:0. Nismo mnogo toga promenili u igri, koliko u ponašanju na terenu posle jednog sastanka juče. Nadam da je ovo samo prvi korak ka vraćanju motivacije, energije, samopouzdanja i svega onog što treba da nas krasi. Siguran sam da možemo mnogo bolje da igramo, ali ipak treba biti zadovoljan", rekao je Terzić.

Izabranice Zorana Terzića naredne mečeve Gran-prija, od 15. do 17. avgusta, igraće u kineksom gradu Makau sa selekcijama Kine, Japana i Južne Koreje.

"Mnogo ekipa ima priliku da izbori plasman na završni turnir i mi smo jedna od njih. Probaćemo to da iskoristimo i da sledećeg vikenda u Kini obezbedimo plasman. Očekuju nas tri azijske ekipe. Neće biti lako, jer imaju drugačiji stil igre od evropskih selekcija", rekao je Terzić.

Srbija u I diviziji Gran-prija trenutno zauzima treće mesto sa 11 bodova, odnosno po tri pobede i poraza.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво