Odbojkaši Srbije bez finalnog turnira Svetske lige

Odbojkaši Srbije nisu uspeli da se plasiraju na završni turnir Svetske lige pošto su u Beogradu, u odlučujućoj utakmici poslednjeg vikenda B grupe, izgubili od selekcije SAD sa 3:1 u setovima - 25:21, 20:25, 27:25, 25:20.

Srpski odbojkaši poraženi od Amerikanaca sa 3:1 u odlučujućem meču za plasman na finalni turnir Svetske lige u Firenci.

"Jenkiji" su bili bolji rival, i sasvim zasluženo slavili pobedu u meču koji je obezbeđivao put u Firencu.

Izabranicima Igora Kolakovića je u punoj dvorani "Pionir" bila dovoljna bilo kakva pobeda nad Amerikancima, ali nisu uspeli da ponove igru od pre dva dana, kada su u Novom Sadu deklasirali istog rivala.

U našem timu najefikasniji je bio Atanasijević sa 19 poena, Nikola Kovačević je osvojio 15, a Uroš Kovačević 13 poena. Kod Amerikanaca je prednjačio Anderson sa 19, Sander je dodao 15, a Li i Holt po 13 poena. 

Takmičenje u grupi reprezentacija Srbije završila je na trećem mestu sa skorom od sedam pobeda i pet poraza, iza Rusije i SAD.

U preostalom meču poslednjeg kola Rusija je u Sofiji pobedila domaćina Bugarsku sa 3:0 (25:14, 25.17, 25.15).

Konačna tabela: SAD 9-3, Rusija 7-5, Srbija 7-5, Bugarska 1-11.

Plasman na završni turnir Svetske lige, od 16. do 20. jula u Firenci, iz B grupe izborile su reprezentacije SAD i Rusije.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи