Читај ми!

Bronzana medalja za srpske odbojkaše

Odbojkaši Srbije osvojili su bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu. Savladana je Bugarska sa 3:0 (25:22, 32:30, 27:25). Posle velike borbe naši odbojkaši uspeli su da reše meč u tri seta. U finalu prvenstva sastaju se Rusija i Italija.

Odbojkaška reprezentacija Srbije osvojila je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Danskoj i Poljskoj, pošto je u Kopenhagenu savladala Bugarsku sa 3:0. Najefikasniji u srpskom timu bio je Aleksandar Atanasijević sa 20 poena, Nikola Kovačević imao je 17, a Marko Podraščanin, Miloš Nikić i Srećko Lisinac postigli su po sedam poena.

Na početku duela Bugari su stvorili blagu prednost, ali je Srbija potom preokrenula i od sredine tog dela vodila. Posle vođstva od 21:18 Bugari su ipak uspeli da stignu i izjednače na 22:22, ali aktuelni evropski šampioni su uspeli da povedu u setovima.

Drugi set počeo je slično kao i prvi, vođstvom Bugara. Srbija je u neizvesnoj završnici, u kojoj se igralo poen za poen, bila koncentrisanija i povela sa 2:0 uz odličnu igru korektora Aleksandra Atanasijevića.

Srbija je vodila početkom trećeg seta, ali je Bugarska serijom 7:1 preokrenula i povela. Srbija je ipak stigla prednost Bugarske i iskoristila četvrtu meč loptu za 27:25 i ubedljivih 3:0 u setovima.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić čestitao je odbojkaškoj reprezentaciji Srbije osvojenu bronzanu medalju na prvenstvu Evrope u Danskoj ističući da se na radost i ponos svih, Srbija navikava na pobede.

"Bronzanom medaljom na Evropskom prvenstvu učinili ste svoju zemlju ponosnom i potvrdili da talenat mladih igrača i izvanredan rad iskusnog selektora i stručnog tima donose vrhunske rezultate. Od svojih slavnih prethodnika nasledili ste medalje, uspehe i viteško srce koje brani boje Srbije. Tom nasleđu danas ste dodali bronzanu medalju'', naveo je Nikolić u čestitki i dodao:

"Na radost i ponos svih nas, Srbija se navikava na pobede".

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić čestitao je odbojkašima Srbije na osvajanju bronzane medalje na Prvenstvu Evrope u Danskoj i Poljskoj.

"Čestitam vam na odličnom uspehu i osvajanju bronze na Prvenstvu Evrope, to jest na desetoj jubilarnoj medalji na šampionatima Evrope. Pokazali ste još jednom kako se igra za zemlju i nacionalni tim. Desetom medaljom pokazali ste da srpska odbojka i dalje dominira na evropskoj sceni", napisao je Udovičić u čestitki najboljim odbojkašima Srbije. 

Kolaković: Napravili smo čudo

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković rekao je da su njegovi izabranici "napravili čudo" osvojivši bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Danskoj i Poljskoj.

"U grupi smo još znali da nas očekuje težak put do završnice turnira u Kopenhagenu i znali smo da ćemo, ukoliko dođemo do Kopenhagena, morati da napravimo čudo, a mislim da smo danas to učinili. Bugari su slovili za favorite u ovom meču i ponosan sam na svoje igrače što su igrali tako dobro i što su osvojili medalju", rekao je Kolaković.

Najefikasniji igrač utakmice srpski korektor Aleksandar Atanasijević rekao je da selekcija Srbije napravila ogroman uspeh na kontinentalnom prvenstvu.

"Ovo je zaista ogroman uspeh za ovu novu mladu reprezentaciju. Ponosan sam što smo dali sve od sebe danas i što smo uspeli da se uzdignemo iz jučerašnjeg poraza od Rusije. Bronzana medalja će sijati zlatnim sjajem", rekao je Atanasijević.

Srpski odbojkaš Nikola Kovačević rekao je da žali što selekcija Srbije nije odbranila zlatnu medalju sa prethodnog Prvenstva Evrope, ali da su u reprezentaciji svi srećni zbog osvajanja bronzanog odličja.

"Nažalost nismo uspeli da odrbanimo zlato, kao što sam verovao, ali smo ostvarili naš cilj, plasiravši se u polufinale. Siguran sam da ova medalja donosi sreću svima, kao i nama u reprezentaciji", rekao je Kovačević.

Tok meča:

16.43 - Kraj, Srbija dobija i treći set, 27:25. Iskorišćena je četvrta meč lopta za konačan trijumf nad Bugarima. Bronza ide u Srbiju.

16.40 - Ipak izjednačenje, potom naši osvajaju i treću meč loptu

16.39 - Srbija - Bugarska 24:23, tajm-aut Srbija.

16.38 - Dve meč lopte za Srbiju 24:22.

16.36 - Srbija stiže do preokreta sa tri vezana poena i ponovo vodi 22:21. Tajm-aut Bugarska. 

16.34 - Finiš trećeg seta. Bugari vode sa 20:18. Tajm-aut Srbija.  

16.32 - Bugari nastavljaju seriju, osvajaju još jedan poen na svoj servis. Naši konačno uspevaju da prekinu seriju protivnika, potom stižu do izjednačenja 17:17. 

16.28 - Drugi tehnički tajm-aut. Bugari uspevaju serijom od 6:1 da preokrenu rezultat i sada oni vode sa 16:15.

16.20 - Prvi tehnički tajm-aut u trećem setu. Srbija ima prednost od od tri poena prednosti 8:5. 

16.17 - Odličan start naših odbojkaša u trećem setu, 5:2. Tajm-aut Bugarska.

16.10 - Neizveszan finiš drugog seta. Srbija propušta ukupno šest set lopti, Bugaska dve. Naši odbojkaši ipak uspevaju da iskoriste sedmu set loptu i dobiju drugi set sa 32:30. Srbija vodi sa 2:0.

16.04 - Nastavlja se neizvesnost, nako što su naši propustili tri set lopte, Bugari osvajaju svoju prvu. Tajm-aut Srbija.

16.02 - Bugari uspevaju da izjednače 24:24. Tajm-aut Srbija. 

16.00 - Srbija ima dve set lopte. Tajm-aut za Bugarsku.

15.54 - Finiš prvog seta. Srbija ima poen prednosti 20:19.

15.48 - Drugi tehnički tajm-aut. Srbija ima dva poena prednosti 16:14.

15.47 - Srbija prelazi u vođstvo u drugom setu, 14:13. Protivnik tajm-autom prekida seruju naše ekipe.  

15.37 - Na prvom tehničkom tajm-autu Bugari vode sa 8:6. 

15.28 - Srbija dolazi do dve vezane set lopte. Koristi prvu i dobija prvi set rezultatom 25:22.

15.25 - Sada Bugari vezuju dva poena. Kolaković odmah reguje tajm-autom.

15.25 - Naši pojačavaju i sada imaju tri poena prednosti u finišu seta, 21:18. Bugari prinuđeni da novim tajm-autom prekinu seriju našeg tima.

15.19 - Na drugom tehničkom tajm-autu Srbija vodi sa 16:15. 

15.17 - Naši odbojkaši uspevaju da se povežu i zaigraju agresivinije. Stižu prednost Bugara, izjednačenje 14:14. Bugari pokušavaju tajm-autom da prekinu našu seriju, neuspešno. Srbija vodi sa 15:14. 

15.09 - Prvi tehnički tajm-aut Bugari vode sa 8:5. Naši odbojkaši napravili nekoliko grešaka što pritivnik koristi i stiče prednost do prve pauze.

15.02 - Počeo je meč. 

17.59 - Nakon ittoniranja himni očekujemo početak meča za bronzanu medalju između Srbije i Bugarske.

Број коментара 26

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи