Читај ми!

Moćna Srbija u četvrtfinalu EP!

Ubedljivom igrom odbojkaši Srbije pobedili su Dansku sa 3:0 u setovima. Srbija lako dobila prva dva seta identičnim rezultatom - 25:17, dok je u trećem setu slavila sa 25:22. Ovom pobedom naši momci plasirali su se u četvrtfinale Evropskog prvenstva u Danskoj i Poljskoj. Sledeći protivnik je selekcija Belgije, a meč možete pratiti od 20 časova na Drugom programu RTS-a.

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva, pošto su u Orhusu pobedili domaćina Dansku sa 3:0 (25:17, 25:17, 25:22).

Najefikasniji u reprezentaciji Srbije bio je Marko Podraščanin sa devet poena, dok je Saša Starović upisao osam, a Miloš Nikić i Aleksandar Atanasijević zabeležili su po sedam. U selekciji Danske istakao se Mark Hartman Ditlevsen sa 10 poena.

Utakmica je odigrana u dvorani Energi pred 4.120 gledalaca, a sudili su Pjotr Dudek iz Poljske i Peter Bajči iz Slovačke.

Prvaci Evrope su sigurnom igrom salvadali Dansku, u meču u kojem se pitanje pobednika nije postavljalo nijednog trenutka. To najbolje pokazuje podatak da je samo tri puta na utakmici bio nerešen rezultat - 1:1 u drugom setu i 7:7 i 8:8 u trećem.

Izabranici Igora Kolakovića bili su maksimalno koncentrisani, sigurni i preciznom igrom potpuno su kontrolisali meč.

Povela je Srbija na početku utakmice sa 3:0, pa 8:3, 10:4 i 16:8. Vodila je i sa 24:14, set je završila sa 25:17 za vođstvo od 1:0, a istim rezultatom dobila je i drugi set.

Srpski odbojkaši su u nastavku susreta dopustili Dancima jedino da izjednače na 7:7, a zatim i na 8:8. Usledila je nova serija znatno kvalitetnijeg sastava Srbije koji je realizovao četvrtu meć loptu za konaćnih 25:22 i siguran trijumf od 3:0.

Selektor odbojkaša Srbije Igor Kolaković nakon meča opomenuo je igrače da ubedljiva pobeda nad Danskom nije realnost i da će protiv Belgije u četvrtfinalu biti mnogo teže.

"Važno je da smo ušli u četvrtfinale. Protivnik nije bio na nivou koji zaslužuje osmina finala EP, ali je tu došao zasluženo pobedivši Belorusiju u grupnoj fazi. Imali smo malo problema u završnici trećeg seta, ali smo to lako prevazišli. Dobro iz ovog meča je da su svi igrači odradili lakši trening", rekao je Kolaković.  

Ostali rezultati osmine finala: Italija - Holandija 3:1, Rusija - Slovačka 3:0, Poljska - Bugarska 2:3.

Parovi četvrtfinala su: Srbija - Belgija (Arhus, 20 sati, RTS 1), Finska - Italija, Francuska - Rusija i Nemačka - Bugarska.

Ovako je tekao meč: 

21.19 - U istom ritmu odbojkaši Srbije odigrali su i treći set za 25:22 i ukupan rezultat od 3:0. Ovom pobedom naša reprezentacija plasirala se u četvrtfinale na Evropskom prvenstvu.

20.51 - Još jedan set za Srbiju za prednost od 2:0. Rezultat drugog seta bio je 25:17 u korist naših momaka. 

20.41 - I dalje velika prednost Srbije uz sjajnu igru - 16:9 u drugom setu. 

20.32 - Ista priča i u drugom setu, Srbija mnogo bolji rival - 4:8. 

20.22 - Ubedljivom igrom Srbija dolazi do prednosti od 1:0 u setovima - naši momci dobili su prvi set sa 25:17.

20.13 - Naši odbojkaši nastavljaju sa odličnom igrom i na drugi tehnički tajm-aut odlaze sa prednošću od 16:8! 

20.09 - Dobar početak srpskih odbojkaša, siguran prijem i dobri servisi donose prednost na početku - 4:10. 

20.00 - Upravo je počeo meč između domaćina Danske i odbojkaške reprezentacije Srbije. Naši momci počinju u postavi: Stanković, Podraščanin, Rosić, Nikić, Atanasijević, Kovačević i Jovović. Prvi će servirati Danci.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво